26 / 04 / 2024

Anadolu'da yeni İstanbullar ortaya çıkarmalıyız!

Anadolu'da yeni İstanbullar ortaya çıkarmalıyız!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, 2023'te dünya çapında 10 marka şehir oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "Anadolu'da yeni İstanbullar ortaya çıkarmalıyız." dedi.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, yaptığı açıklamada, tüm dünyada kentlerin ülkelerin önüne geçtiğini belirterek, kendine has özelliklerini ön plana çıkaran, ihtisaslaşan ve fark yaratan kentlerin kendi ekonomilerini oluşturduğunu ifade ettii.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre dünyada artık ülkelerin değil, şehirlerin rekabet ettiğine dikkati çeken Gürbüz, "Bugün Almanya ile Fransa'nın ya da ABD ile İspanya'nın rekabetini değil, Berlin ile Barcelona'nın, Paris ile New York'un birbirleriyle rekabet içinde olduğuna şahit oluyoruz. Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Türkiye'nin 2023 hedeflerinde 10 küresel marka ortaya çıkarma hedefi var. Bu küresel marka hedefine ek olarak bizler, 2023'te dünya çapında 10 marka şehir oluşturma gayretiyle çalışıyoruz. Anadolu'da yeni İstanbullar ortaya çıkarmalıyız." dedi. 

Marka şehirleri ortaya çıkaracak gücün Anadolu'da fazlasıyla bulunduğunu ifade eden Gürbüz, Türkiye'nin coğrafyasıyla, çalışkan nüfusuyla önemli bir potansiyel taşıdığını vurguladı.

Gürbüz, "Bize düşen görev Anadolu'da yeni İstanbullar yaratmak. Dünya sahnesine marka şehirler anlamında yeni başarı hikayelerini yaratacak güç biz de fazlasıyla var." diye açıklama yaptı. 


Geri Dön