28 / 03 / 2024

Anadoluhisarı Kalesi yanındaki tarihi namazgah ibadete açıldı!

Anadoluhisarı Kalesi yanındaki tarihi namazgah ibadete açıldı!

Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıt'ın İstanbul'un fethi için 1396'da yaptırdığı Anadoluhisarı Kalesi bitişiğinde yer alan tarihi namazgah ibadete açıldı.



Mehteran gösterisinin yapıldığı açılışta, namazgahın yapımında görev alanlar için dua edildi.


Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, burada yaptığı konuşmada, namazgahın bir simge olduğunu belirterek burada ecdadı yad etmek istediklerini söyledi.


Çelikbilek, "Yıldırım Beyazıt, yani büyük dedemiz bu mescitleri yaptırırken, bizim de onların yolundan gitmemiz kadar daha güzel ne olabilir ki? Onların yolunda gitmek, yeni bir medeniyetin peşinden koşmak, onların izinde olmak, bütün insanlığın yeniden dirilmesi için gayret sarf etmek demektir. Onun için yeni bir gayretle, yeni bir anlayışla inşallah yeni baştan Türkiye'nin ihyası için gayret ediyoruz, emek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.


İstanbul'un fetih yılı olan 1453'ü hiç akıldan çıkartmamak gerektiğini ifade eden Çelikbilek, şunları aktardı:


"Yıldırım Beyazıt'ın bizlere burayı armağan ettiği ve İstanbul'un ilk açıkhava mescidi olan bu namazgahı hiç akıldan çıkartmamak lazım. Burada bulunmak aynı zamanda o ruhlarla buluşmak demektir. Burada namaz kılarken Yıldırım Beyazıt'ın askerleriyle aynı safta olduğunuzu düşünerek namaz kılın. O ruhu hep aklınızda, yüreğinizde tutun. Bugün yine burada namaz kılarken Yıldırım Beyazıt'ın askerlerinin yanınızda olduğunu, Yıldırım Beyazıt'ın da size imamlık yaptığını düşünerek bu duygularla burada bulunun. Burada kılacağınız namazlarda Yıldırım Beyazıt'ın ve askerlerinin ruhaniyeti hep sizlerin yanında olsun. Bu duygularla İstanbul'un fethinin 562. yılını bir kere daha tebrik ediyorum."


Yaz ayları için ibadete açılan namazgahta kılınan cuma namazının ardından vatandaşlara yemek ikram edildi.



AA


Geri Dön