19 / 04 / 2024

Anadoluhisarı namazgahı

Anadoluhisarı namazgahı

Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıt'ın İstanbul'un fethi için 1396'da yaptırdığı Anadoluhisarı Kalesi bitişiğinde yer alan tarihi namazgah ibadete açıldı.

Yalıyı aldı plajı kapattı!

Anadoluhisarı’nda “İnönü Yalısı” olarak bilinen köşk ile yan tarafındaki diğer yalıyı alan iş insanı, iki yalı arasında kalan “Anadolu Hisarı Plajı” olarak bilinen araziyi de yalılara ekledi.

Dev yaşam merkezi için start verildi! Otel, konut, İş yeri Rezidans ve AVM! Algün Center geliyor!

Düzce İli, Merkez İlçesi, Metek Mahallesi, Namazgah Mevkii sınırları içerisinde, tapuda 2948 ada, 1 parsel numaralı toplam 31 bin 232 metrekare alan üzerinde Nişa Yapı tarafından “Algün Center” projesi kapsamında Otel, Konut, İş Yeri, Rezidans ve AVM'nin olduğu dev yaşam merkezi için start verildi.

Zarifi Mustafa Paşa Yalısı'nın rekonstrüksiyon projesi tamamlandı!

Anadoluhisarı’nda bulunan Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyon ve iç mimari proje tasarımı ile uygulama çalışmalarını Beysun Mert Mimarlık üstlendi. Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyonunda 18. ve 19. yüzyıl sahilhane yapılarıyla doku bütünlüğünün korunması amaçlandı.

Zeytinburnu’ndaki 2 bin metrekarelik parselin imar planı değiştirildi!

17. yüzyıldan miras olan Zeytinburnu’ndaki Mahpeyker Valide Sultan Namazgahı’nın yanındaki araziye özel üniversite ve hastane yapılması amacıyla imar planı değiştirildi.

Nevzat Aydın Anadoluhisarı'ndaki Tevfik Bey Yalısı'nı 90 milyon TL'ye aldı!

Ünlü girişimci, Yemeksepeti'nin kurucusu ve CEO'su Nevzat Aydın, Anadoluhisarı'nda Tevfik Bey Yalısı'nı eski ralli şampiyonu İskender Atakan'dan 90 milyon TL'ye satın aldı. 

İzmir Namazgah Hamamı'nın restorasyonu tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehri Belediyesi, Tarihi Namazgah Hamamı'nın restorasyonunu tamamladı.

Namazgah Cami yıl sonu ibadete açılacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapılan Balkanlar'ın en büyük camisi, "Namazgah Cami" 2019 sonunda ibadete açılacak...

Namazgah Camisi yıl sonu ibadete açılacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da hayata geçirilen Balkanlar'ın en büyük camisi, "Namazgah Camisi" yıl sonu ibadete açılacak.

İzmir'deki Namazgah Hamamı restore edildi!

Kent tarihinin korunması adına önemli projeler hayata geçiren  İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalma Namazgah Hamamı’nı restore etti.

Beykoz'da 19.2 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Anadoluhisarı Mahallesi, Göksu- Göztepe yolu mevkiinde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 19 milyon 263 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Kocaeli Namazgâh Kültür Merkezi açıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Namazgah Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Namazgah Camisi'nin inşaatı 2018'de tamamlanacak!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yaptırdığı Namazgah Camisi, Balkanlar'ın en büyük camisi olacak.

Namazgah Camisi Balkanlar'ın en büyük camisi olacak!

2015 yılında temeli atılan Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Arnavutluk'un başkenti Tiran'da inşa ediliyor.

Anadoluhisarı namazgahı Haberi

Anadoluhisarı namazgahı

Mehteran gösterisinin yapıldığı açılışta, namazgahın yapımında görev alanlar için dua edildi.


Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, burada yaptığı konuşmada, namazgahın bir simge olduğunu belirterek burada ecdadı yad etmek istediklerini söyledi.


Çelikbilek, "Yıldırım Beyazıt, yani büyük dedemiz bu mescitleri yaptırırken, bizim de onların yolundan gitmemiz kadar daha güzel ne olabilir ki? Onların yolunda gitmek, yeni bir medeniyetin peşinden koşmak, onların izinde olmak, bütün insanlığın yeniden dirilmesi için gayret sarf etmek demektir. Onun için yeni bir gayretle, yeni bir anlayışla inşallah yeni baştan Türkiye'nin ihyası için gayret ediyoruz, emek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.


İstanbul'un fetih yılı olan 1453'ü hiç akıldan çıkartmamak gerektiğini ifade eden Çelikbilek, şunları aktardı:


"Yıldırım Beyazıt'ın bizlere burayı armağan ettiği ve İstanbul'un ilk açıkhava mescidi olan bu namazgahı hiç...