26 / 04 / 2024

İzmir Namazgah Hamamı'nın restorasyonu tamamlandı!

İzmir Namazgah Hamamı'nın restorasyonu tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehri Belediyesi, Tarihi Namazgah Hamamı'nın restorasyonunu tamamladı.



Kentteki çalışmalarına devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, kent tarihinin önemli yapılarını restore ederek onları yeniden eski ihtişamına kavuşturmayı sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, son olarak İzmir mimarisinin önemli köşe taşlarından Namazgah Hamamını ve Agora Parkı’nı restore eden Büyükşehir Belediyesi, bu iki önemli yapıyı 9 Şubat Cumartesi hizmete açuyor.

Agora bölgesinde 1718 metrekarelik arazi içinde yer alan tarihi hamamın eski görkemine kavuşturulduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “16. yüzyılda yapıldığı bilinen Namazgah Hamamı uzun bir süredir virane bir durumdaydı. Özüne uygun olarak restore ettiğimiz bu önemli yapı ve yenilediğimiz Agora Parkı’nın açılışına tüm İzmirli hemşerilerimi bekliyorum” şeklinde konuştu.

Göbek taşı, kurna, süs havuzu…


Tarihi hamamı aslına uygun olarak restore eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerekli sağlamlaştırma ve düzenleme çalışmalarını gerçekleştirdikten sonra, kuzey ve batı cephesine bitişik, orjinale ilave yapılar ile iç mekanlarındaki ilave kaplamalar ve duvar eklerini kaldırdı. Tarihi yapının kubbe ve tonozlarında bulunan çatlaklar için İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden alınan statik destek doğrultusunda, dikiş ve enjeksiyon yöntemleriyle sağlamlaştırmalar da yapıldı. 

 


Geri Dön