20 / 04 / 2024

izmir Namazgah Hamamı açık mı

izmir Namazgah Hamamı açık mı

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehri Belediyesi, Tarihi Namazgah Hamamı'nın restorasyonunu tamamladı.

İzmir Namazgah Hamamı'nın restorasyonu tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehri Belediyesi, Tarihi Namazgah Hamamı'nın restorasyonunu tamamladı.

İzmir'deki Namazgah Hamamı restore edildi!

Kent tarihinin korunması adına önemli projeler hayata geçiren  İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalma Namazgah Hamamı’nı restore etti.

İzmir Namazgah Hamamı restore ediliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Namazgah Hamamı restore ediliyor!

16'ncı yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediliyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hamam olarak hizmet vermeye başlayacak.

İzmir Tilkilik'teki tarihi hamam, manav oldu!

İzmir'in, Tilkilik Semti'nde 1700'lü yılların Osmanlı mimarisi ile yapılmış 1960 yılına kadar faal olarak kullanılan Kıllıoğlu Hacı İbrahim Vakfı Hamamı, manav oldu. Hamamın içinde ve önünde sebze ve meyve tezgahları açıldı.

İzmir'deki tarihi Kleopatra Hamamı gün yüzüne çıkıyor!

Bergama Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle, Kleopatra Tesisleri yanında bulunan Helenistik dönemden kalma antik Roma hamamının gün ışığına çıkarılması için çalışma başlatıldı.

İzmir Kleopatra Hamamı günyüzüne çıkarılıyor!

İzmir'in Bergama Belediyesi, Kleopatra Tesisleri yanında bulunan Helenistik Dönem'den kalma antik Roma hamamını gün ışığına çıkarıyor.

İzmir Çeşme Hamamı restore ediliyor!

Tarihi Çeşme Hamamı'nın restorasyon çalışmalarına başlandı. Daha öncede restore edilen ve bir süre işletilen tarihi Çeşme Hamamı uzun süredir kapalıydı.

Dünyanın en büyük çevre projesi İzmir'in!

Başkanı Kocaoğlu, "ÇED raporu çıkar çıkmaz izmir Körfezi'nde dünyanın en büyük çevre projesine adım atacağız. Belki de izmir dünya tarihine körfezini kurtaran kent, dünyanın en büyük geri dönüşümünü gerçekleştiren kent olarak geçecek" dedi

İzmir Enternasyonal Fuar Kompleksi'nin inşaatı devam ediyor!

Gaziemir'deki yeni fuar kompleksinin inşaatını tüm hızıyla sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da izmir Enternasyonal Fuarı'nın geleceğini şekillendirecek yol haritasını belirlemek için harekete geçti.

Namazgah Barajı çevresi ağaçlandırılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Kocaeli genelinde ağaçlandırma çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Kandıra ilçesinde bulunan Namazgah Barajı’nın çevresini ağaçlandırılıyor.

1965 yılında restore edilen Galatasaray Hamamı'nın açılışı yapılmış!

Bir milyon liraya restore edilen tarihi Galatasaray Hamamı, Haşim İşcan'ın da katıldığı merasimle hizmete açılmış. Hamam sahibinin teklifi üzerine misafirler yıkanmışlar. Yoldan geçen vatandaşlar da bu fırsatı kaçırmamışlar.

236 yıllık Beylerbeyi Hamamı 11.3 milyona satışa çıkarıldı!

İstanbul Beylerbeyi'nde sanatçı ve elit kesimin müdavimi olduğu tarihi Beylerbeyi Hamamı; içindeki iki katlı ahşap köşk, iki katlı taş bina ve müştemilatı ile birlikte satılıyor.

izmir Namazgah Hamamı açık mı Haberi

izmir Namazgah Hamamı açık mı

Kentteki çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent tarihinin önemli yapılarını restore ederek onları yeniden eski ihtişamına kavuşturmayı sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, son olarak İzmir mimarisinin önemli köşe taşlarından Namazgah Hamamını ve Agora Parkı’nı restore eden Büyükşehir Belediyesi, bu iki önemli yapıyı 9 Şubat Cumartesi hizmete açuyor.

Agora bölgesinde 1718 metrekarelik arazi içinde yer alan tarihi hamamın eski görkemine kavuşturulduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “16. yüzyılda yapıldığı bilinen Namazgah Hamamı uzun bir süredir virane bir durumdaydı. Özüne uygun olarak restore ettiğimiz bu önemli yapı ve yenilediğimiz Agora Parkı’nın açılışına tüm İzmirli hemşerilerimi bekliyorum” şeklinde konuştu.

Göbek taşı, kurna, süs havuzu…


Tarihi hamamı aslına uygun olarak restore eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerekli sağlamlaştırma ve düzenleme çalışmalarını gerçekleştirdikten...