25 / 04 / 2024

Anadoluhisarı namazgah ibadete açıldımı

Anadoluhisarı namazgah ibadete açıldımı

Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıt'ın İstanbul'un fethi için 1396'da yaptırdığı Anadoluhisarı Kalesi bitişiğinde yer alan tarihi namazgah ibadete açıldı.

Fatih Davut Paşa Camisi ibadete açıldı! 

İstanbul Fatih'te bulunan ve tadilat çalışmaları nedeniyle kapalı bulunan Davut Paşa Camisi bugün ibadete yeniden açıldı. 534 yıllık bir geçmişe sahip olan caminin açılışında Kur'an-ı Kerim okundu.

Bosna Hersek'teki Alaca Cami yarın ibadete açılıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğünün desteğiyle yeniden inşa edilen Alaca Cami düzenlenecek törenle yarın ibadete açılıyor. 

Bosna Hersek'teki Alaca Cami ibadete açıldı!

Ülkedeki en önemli Osmanlı eserlerinden biri kabul edilen Alaca Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore ediliyordu. Bosna Hersek'in Travnik şehrindeki tarihi cami, düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.

700 yıllık Alaaddin Cami bugün ibadete açılıyor 

Anadolu beylikleri döneminde Karamanoğlu Alaaddin Bey'in yaptırdığı Alaaddin Cami'sinde restorasyon çalışmaları tamamlandı. Alaaddin Cami bugünkü cuma namazıyla yeniden ibadete açılıyor.

Mardin Ulu Cami yeniden ibadete açıldı!

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 800 yıllık Ulu Cami, restorasyon çalışmaların tamamlanmasıyla yeniden ibadete açıldı...

Büyükçekmece Yahya Çavuş Cami ibadete açıldı!

Çanakkale Savaşı'nın önemli kahramanlarından biri olan Ezineli Yahya Çavuş'un ismi Büyükçekmece'de inşa edilen camiye verildi. Yahya Çavuş Cami ibadete açıldı.

İzmir Namazgah Hamamı'nın restorasyonu tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehri Belediyesi, Tarihi Namazgah Hamamı'nın restorasyonunu tamamladı.

Namazgah Cami yıl sonu ibadete açılacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapılan Balkanlar'ın en büyük camisi, "Namazgah Cami" 2019 sonunda ibadete açılacak...

Namazgah Camisi yıl sonu ibadete açılacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da hayata geçirilen Balkanlar'ın en büyük camisi, "Namazgah Camisi" yıl sonu ibadete açılacak.

İzmir'deki Namazgah Hamamı restore edildi!

Kent tarihinin korunması adına önemli projeler hayata geçiren  İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalma Namazgah Hamamı’nı restore etti.

Yelli Camisi 500 yıl sonra ibadete açılıyor!

Bir dönem Menteşeoğulları Beyliği'ne de başkentlik yapan Beçin Antik Kenti'nde bulunan ve bölgede son dönemlerde yaşanan depremlerin de etkisiyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi Yelli Camisi 500 sene sonra ibadete açılıyor

Mardin Kalesi'ndeki 700 yıllık cami ibadete açılacak!

Turizme kazandırılacak Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından, 6 yıl önce başlatılan çalışmalar devam ediyor...

Ecdat yadigarı Toptaş Camisi yeniden ibadete açıldı!

Malatya'da yapım tarihi bilinmeyen ve ilk onarımı 1588 yılında gerçekleştirilen ecdat yadigarı Toptaş Camisi, restorasyonun tamamlanmasının ardından yeniden ibadete açıldı.

Anadoluhisarı namazgah ibadete açıldımı Haberi

Anadoluhisarı namazgah ibadete açıldımı

Mehteran gösterisinin yapıldığı açılışta, namazgahın yapımında görev alanlar için dua edildi.


Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, burada yaptığı konuşmada, namazgahın bir simge olduğunu belirterek burada ecdadı yad etmek istediklerini söyledi.


Çelikbilek, "Yıldırım Beyazıt, yani büyük dedemiz bu mescitleri yaptırırken, bizim de onların yolundan gitmemiz kadar daha güzel ne olabilir ki? Onların yolunda gitmek, yeni bir medeniyetin peşinden koşmak, onların izinde olmak, bütün insanlığın yeniden dirilmesi için gayret sarf etmek demektir. Onun için yeni bir gayretle, yeni bir anlayışla inşallah yeni baştan Türkiye'nin ihyası için gayret ediyoruz, emek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.


İstanbul'un fetih yılı olan 1453'ü hiç akıldan çıkartmamak gerektiğini ifade eden Çelikbilek, şunları aktardı:


"Yıldırım Beyazıt'ın bizlere burayı armağan ettiği ve İstanbul'un ilk açıkhava mescidi olan bu namazgahı hiç...