25 / 04 / 2024

AND Gayrimenkul el değiştiriyor! 70 milyon TL'lik satış!

AND Gayrimenkul el değiştiriyor! 70 milyon TL'lik satış!

AG Anadolu Grubu Holding, bünyesinde yer alan AND Anadolu Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.’yi varlıkları ile birlikte elden çıkartma kararı aldı.



AG Anadolu Grubu Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) AND Anadolu Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.'deki sahip olduğu hisse paylarının satışına yönelik görüşmelere başlanılması hakkında açıklama yaptı.

Müzakere süreci başlatıldı

AG Anadolu Grubu Holding'in aktif varlıkları arasında AND Kozyatağı binasının bulunduğu AND Anadolu Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. şirketin yüzde 100 oranındaki hisselerinin, Maher Yatırım Holding A.Ş.'nin iştiraki olan Quick Sigorta A.Ş ve Corpus Sigorta A.Ş. şirketleri tarafından satın alınmasına yönelik bağlayıcı olmayan bir mutabakat sağlanmış olup ilgili taraflarla pay devrine ilişkin finansal, vergisel, hukuki inceleme ve müzakere süreci başlatıldı.

Bu kapsamda, pay devir işlemlerinin gerektirebileceği izinler için resmi kuruluş ön başvuruları da dahil, gerekli işlemlerin başlatılmasına karar verildi.  

70 milyon TL'lik devir

Taraflarca sağlanmış mutabakata göre, hisse devir bedeli'nin 70 milyon TL seviyesinde olacağı tahmin edilmekte olup söz konusu hisse devir bedeli ilgili şirketin kapanış tarihindeki bilançosunda yer alan toplam aktifleri ile borç ve yükümlülüklerinin netleştirilmesi şeklinde hesaplanacak.

AND Gayrimenkul el değiştiriyor! 70 milyon TL lik satış!

AG Anadolu Grubu Holding'in KAP açıklaması:
Aktif varlıkları arasında AND Kozyatağı binasının bulunduğu AND Anadolu Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. şirketimizin %100 oranındaki hisselerinin, Maher Yatırım Holding A.Ş.'nin iştiraki olan Quick Sigorta A.Ş ve Corpus Sigorta A.Ş. şirketleri tarafından satın alınmasına yönelik bağlayıcı olmayan bir mutabakat sağlanmış olup ilgili taraflarla pay devrine ilişkin finansal, vergisel, hukuki inceleme ve müzakere süreci başlatılmıştır. Bu çerçevede, pay devir işlemlerinin gerektirebileceği izinler için resmi kuruluş ön başvuruları da dahil, gerekli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. Taraflarca sağlanmış mutabakata göre, hisse devir bedeli'nin 70 milyon TL seviyesinde olacağı tahmin edilmekte olup söz konusu hisse devir bedeli ilgili şirketin kapanış tarihindeki bilançosunda yer alan toplam aktifleri ile borç ve yükümlülüklerinin netleştirilmesi şeklinde hesaplanacaktır. 

Konu ile ilgili gelişmeler olduğunda kamuoyu bilgilendirilecektir.

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön