25 / 04 / 2024

Ankara Angora Sitesi'nde müteahhit ve ev sahipleri davalık oldu!

Ankara Angora Sitesi'nde müteahhit ve ev sahipleri davalık oldu!

Ankara'da iş ve siyaset dünyasının önde gelen çok sayıda ismine ev sahipliği yapan Angora Sitesi sakinleri, haksız bir icra takibiyle karşılaştı. 172 konut için anlaştıkları firma, ev sahiplerini alacaklı iken borçlu durumuna getirdi.



Ankara'da iş ve siyaset dünyasının önde gelen çok sayıda ismine ev sahipliği yapan Angora Sitesi sakinleri, site içindeki boş arsa için bir inşaat firmasıyla anlaştı. Habertürk'te yer alan habere göre; arsada payı bulunan kooperatif yönetimi ve maliklerden oluşan icra kurulu, arsaya 172 konutun yapımı için Ekim 2017'de sözleşme imzaladı. Hemen sonrasında temel atıldı. Sözleşmeye göre, 24 ay sonunda yani Kasım 2019'da evlerin tamamının teslim edilmiş olması gerekiyordu. İddiaya göre müteahhit firma sözleşmedeki tarihe uymadı.

Gecikmeli de olsa daireler teslim edilmeye başlanırken, yine hak sahiplerinin iddiasına göre, sözleşmede belirtilen malzeme kalitesine de uyulmadı.

Ankara Angora Sitesi nde müteahhit ve ev sahipleri davalık oldu!

"SÖZLEŞME DEFORME EDİLDİ"

Hak sahipleri, 172 ev için toplam 84 milyon 150 bin TL ödeme yaptı. Ancak müteahhit firma, kur farkı gerekçesiyle 35.4 milyon TL daha talep etti. Ödeme yapmayınca icra takibi başlattı.

Site sakinlerinin avukatı İsmail Kılıç, ilamsız icra takibi başlatıldığına dikkat çekerek, kat maliklerinin itirazıyla takibin durdurulduğunu dile getirdi. Kılıç, "Binaların içine girdiğiniz zaman aslında kat maliklerinin borçlu olmadığı alacaklı olduğu ortaya çıkıyor. Sözleşme imzalandıktan sonra birtakım zeyilnamelerde yüklenici firma lehine sözleşme deforme edilmiş. Kat malikleri ödedikleri paraların nerelere gittiğini merak ediyor, ortaya konulmasını istiyorlar. İşin savcılık boyutu da olacak.  Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde bir işlem yapmayı düşünüyoruz. Halihazırda icra sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz, gerekli adımları atacağız" diye konuştu. 

SİTE SAKİNLERİ TEPKİLİ

Site sakinlerinden İbrahim Taşdemir, müteahhit firmanın kendilerinden talep ettiği 35,4 milyon TL'nin haksız olduğunu vurgulayarak, icra takibi başlatılmasına da tepki gösterdi. İbrahim Taşdemir, "Hukuk ve ticaret etiğine aykırı biçimde, 300'den fazla aile birbiriyle bağlantılıymış gibi, her biri diğerinin borcundan sorumlu olacak şekilde icraya verildi" diye konuştu. Taşdemir, müteahhit firmanın gecikme ve sözleşmeye aykırı malzeme kullanımından ötürü cezai şart talep etmeleri gerekirken borçlu durumuna düşürüldüklerini dile getirdi.

Bir başka site sakini Mehmet Günaçan da ana sözleşmeye göre, icraya gitmeden önce arabulucu aşaması olduğuna, fakat firmanın usulsüz şekilde icra takibi başlattığına vurgu yaptı. Bazı dairelerin el değiştirdiğini, eski sahiplerinin dahi icra takibi ile muhatap olduğunu ifade etti. Evlerin malzeme ve işçiliğinden de şikayet eden Günaçan, "Borçlu değil, alacaklıyız" dedi.

Ankara Angora Sitesi nde müteahhit ve ev sahipleri davalık oldu!

FİRMA: KUR FARKINI İSTEDİK

Firma yetkilileri ise haksız olan bir ödeme talep etmediklerine vurgu yaptı. Yapılan açıklamada, "Kur farkından kaynaklı alacağımızı istedik, geri dönüş olmadı. Şimdi herkes mahkemede elindekileri ortaya koyacak, adalet yerini bulacak" ifadeleri kullanıldı. Taraflar konuyu yargıya taşıyacaklarını dile getirdi.

Silivri'de kooperatif üyelerine senet vurgunu!


Geri Dön