18 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi büyük hafriyat soruşturmasını başlattı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi büyük hafriyat soruşturmasını başlattı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hafriyat döküm bedellerinin belediye kasası yerine başka kaynaklara aktarılması ve kamunun zararı uğratılması sebebiyle soruşturma başlattı.



Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçmiş dönemde hafriyat döküm sahalarında yaşanan gelir kaybı sebebiyle kamunun zarara uğratıldığı gerekçesiyle geniş çaplı soruşturma başlattı. Sputniknews'te yer alan habere göre, kamuyu zarara uğratan yetkililer ile gerçek ve tüzel kişiler hakkında müfettişler tarafından inceleme yapılıyor.

Edinilen bilgilere göre hafriyat döküm işinin Temmuz 2014'te Meclis kararı ile belediye şirketlerinden ANFA’ya aylık 30 bin TL’ye (yıllık 360 bin TL) verildiği, ANFA’nın ise bu işi Osmanlıspor’a aylık 100 binliraya  (yıllık 1.200.000 TL) sözleşme yaparak verdiği belirtildi.

Yetkililer, bu sözleşmeler sadece sonucunda belediyenin milyonlarca lira kamu zararına uğradığını söyledi. Gökçek’in işi sözleşme ile ANFA üzerinden Osmanlıspor’a verdiği tarih olan Ağustos 2014 tarihinden sözleşmenin feshedildiği güne kadar yaklaşık 3 yıldaki kamu zararının tespit çalışmasının sürdüğü bildirildi. Soruşturma kapsamında, inşaat ruhsatı alıp daha sonra iskan ruhsatı alan inşaat firması sahiplerinden döküm makbuzlarına ait bilgi ve belgeler istenecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynakları, soruşturmanın ardından eski başkan Melih Gökçek de dahil olmak üzere tüm sorumlular hakkında yasal süreci başlatacak.

 

Mansur Yavaş hafriyat gelirlerini Osmanlıspor'dan geri aldı!


Geri Dön