28 / 03 / 2024

Ankara Dikmen Son Etap Kentsel Dönüşüm ihalesi 16 Haziran'da!

Ankara Dikmen Son Etap Kentsel Dönüşüm ihalesi 16 Haziran'da!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Dikmen Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ni ihale edecek. 16 Haziran günü satışa çıkan işin keşif bedeli 336 milyon 331 bin 200 TL.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Dikmen Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Alanında toplam 420 bin 414 metrekare konut alanı inşa ederek, kat karşılığı inşaat yaptıracak. 


2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 36. Maddesine göre kapalı teklif usulü ihale edilecek işin tahmini keşif bedeli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2016 yılı Yapı Yaklaşık Maliyetleri Hakkındaki Tebliği” esas alınarak  336 milyon 331 bin 200 TL olarak belirlendi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi Binası içindeki Belediye Encümen Salonunda, Belediye Encümeni huzurunda yapılacak ihale 16 Haziran 2016 perşembe günü saat 14:00'te gerçekleşecek.


İhaleye katılmak için istenilen suret belgeler Noter tasdikli olacak ve bu suretlere ayrı, ayrı yevmiye numarası alınacaktır. İhale Şartnamesi ile diğer evraklar Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Hipodrom Caddesi No: 5 Kat 14 Yenimahalle/ANKARA adresinde 08.00-17.00 saatleri arasında görülebilir.



Ankara Dikmen Son Etap Kentsel Dönüşüm ihalesi 16 Haziran da!



İsteklilerin ihaleye katılması için gerekli belgeler,


a - Kanuni İkametgahı olması, tebligat için adres göstermesi.

b - Ticaret ve/veya Sanayi Odası belgesi (2016 yılı vizeli)

c - Noter tasdikli İmza sirküleri.

d - Noter tasdikli vekaletname (gerekiyorsa).

e - İsteklilerin, son 15 yıl içinde sözleşmeye dayalı yapmış oldukları işlerin keşif bedellerinin toplamı, yapılacak işin keşif bedelinin en az yüzde 50’si kadarını karşılayacak olup, bu işlere ait Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2016 yılı Yapı Yaklaşık Maliyetleri Hakkındaki Tebliği’nde belirtilen IV-A grubu, Kamu İhale Kurumunun Yapım İşlerinde B Üst Yapı Bina İşleri II. Grup işlere ait iş bitirme belgesi, kabul tutanakları, kesin hakediş raporu vb. belgelerden biriyle veya yurt içinde özel sektöre taahhüt edilerek kabulü yaptırılan işler ise ilgili belediyeden alınmış yapı kullanma izini ile belgelenmiş olacaktır.

- Kat ve/veya arsa karşılığı inşaat işlerine ilişkin iş deneyim tutarının tespitinde, yapı ruhsatında belirtilen inşaatın yüzölçümü ile sözleşmenin imzalandığı yıla ait “Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ” de inşaatın sınıfına ve grubuna göre belirlenen yapı birim maliyetinin çarpılması suretiyle hesaplanan bedelin yüzde 60’ı esas alınır. (07.06.2014 tarih ve 29023 sayılı Resmi Gazete)

f-İşin keşif bedelinin yüzde 25’i kadar kullanılmamış nakit kredi, yüzde 25’ i kadar da banka referans mektubu verilecektir.

g - Yeni tarihli Gelir ve kurumlar vergisi borcu bulunmadığına dair belge.

h - 2886 Sayılı Devlet İhale Kanuna göre cezalı olmadığına dair belge.(Firmalar taahhütname şeklinde verecek, daha sonra sorgulaması İdare tarafından yapılacaktır.)

ı -  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına alınmış 10.089.936,00-TL. Geçici teminat mektubu vermesi. (Geçici teminatlar nakit para ise) Ankara Büyükşehir Belediyesi Veznesine yatırılıp alınacak alındı makbuzu verilecektir.

j - İstekli şirket ise onaylı şirket tüzüğü.

k - Yer Görme Belgesi

l - İstekliler, istenilen belgelerle birlikte teklif mektuplarını en geç ihale günü saat 12.00’ye kadar ihalenin yapılacağı ENCÜMEN Başkanlığına, (Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı) makbuz karşılığında verilmesi şarttır. Bu saatten sonra verilecek teklif mektupları veya herhangi bir nedenden dolayı (Telgraf ve postada) meydana gelecek gecikmeler kabul edilmez.

m - Bu işin İhale Şartnamesi ve eklerinin satın alındığına dair (makbuz)belge.




Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


Geri Dön