19 / 04 / 2024

Ankara-İstanbul hızlı treninin açılışı Haziran'a ertelendi!

Ankara-İstanbul hızlı treninin açılışı Haziran'a ertelendi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Mayıs sonunda açılması planlanan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının açılışı herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için Haziran ayına ertelendiğini açıkladı.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Mayıs sonunda açılması planlanan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında test sürüşleri ve sertifikasyon süreçleri devam ederken bir takım sabotajlar meydana geldiğini belirterek, herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için hattın açılışının Haziran ayına ertelendiğini bildirdi.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi yapım çalışmalarında sona gelindiği belirtilerek, hattın Mayıs ayı sonunda açılmasının planlandığının ilan edildiği hatırlatıldı. Buna karşılık, hattın test sürüşleri ve sertifikasyon süreçleri devam ederken bir takım sabotajlar meydana geldiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Son birkaç haftada 60 adet noktada yaklaşık 200 adet sinyalizasyon ve haberleşme kablosu ile 70 adet ray devresi bağlantı sistemi kesilmiştir. Kablo ve ray bağlantı devrelerinin kesilmesi testleri ve sertifikasyon sürecini doğrudan etkilemiştir. Bu nedenle,  herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için hattın açılışı Haziran ayına ertelenmiştir. Meydana gelen tahribatın giderilmesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. 


Bu yapılanlar basit hırsızlık hadiselerinin ötesine geçmiş, sistematik bir sabotaja dönüşmüştür. Olayların failleriyle ilgili olarak ilgili Valilikler harekete geçmiş, savcılıklara suç duyuları yapılmış, jandarma ve polis gerekli tahkikatı başlatmıştır. Bu sabotajlar, yıllardır bu projeyi bekleyen 77 milyon insanımıza yapılmış bir ihanet olarak değerlendirilmektedir."



AA


Geri Dön