28 / 03 / 2024

Ankara Mesa Koza 66'da fiyatlar 473 TL'den başlıyor!

Ankara Mesa Koza 66'da fiyatlar 473 TL'den başlıyor!

Türkiye’nin iki inşaat devi Mesa ve Tepe Ankara Yaşamkent’te 885 konutluk Park Mozaik projesini satışa sundu. Mesa ayrıca 1982’de ilk inşaatını yaptığı Koza Sokak’a geri döndü. Şirket, bölgenin son arsasında Koza 66 projesini inşa ediyor..



Türkiye’nin iki inşaat devi Mesa ve Tepe  Ankara  Yaşamkent’te 885 konutluk Park Mozaik projesini satışa sundu. Mesa ayrıca 1982’de ilk inşaatını yaptığı Koza Sokak’a geri döndü. Şirket, bölgenin son arsasında Koza 66 projesini inşa ediyor.



Mesa Mesken, Tepe İnşaat'la birlikte Ankara Yaşamkent'te geliştirdiği projesi Park Mozaik'i satışa çıkardı. 13 yatay ve dikey binadan oluşacak 885 konutluk projede konut fiyatları 470 milyon lira ile 1 milyon 133 bin lira arasında değişiyor. 800 milyon lira değerindeki Park Mozaik'te dikey bloklarda metrekare fiyatları 3 bin 850 lira, yatay bloklarda ise 3 bin 190 lira olarak belirlendi. 3 etap halinde teslim edilmesi planlanan projede, ilk etapta Aralık 2016'da yaşam başlayacak.


Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, iki grubun da 'kültürlerinin ortak' olduğunu vurgulayarak, projede bunun yeni bir adımını attıklarını dile getirdi. Mozaik isminin projede pek çok farklı seçeneği bir araya getirdiğini kaydeden Boysanoğlu, "Bu bölgenin en büyük ölçekli projesi, hem dikey ve yatay bina hem bu binalarda bahçeliden dubleks konuta kadar pek çok seçenek sunduk. Herkes kendine uygun bir konut bulabilecek. Bu bölge zaten Ankara'nın çok önemli bir konumu" dedi.


Mesa ayrıca, birçok projesinde ele aldığı geniş sosyal alanları Ankara'ya da getirdi. Projede, 41 bin metrekare peyzaj alanı 2 bin metrekare sosyal alan yer alıyor. Sosyal alanlar içinde, yetişkin ve çocuklar için ayrı ayrı meydanlar oluşturuldu. Yanı sıra eğlence alanı, amfi tiyatronun yer aldığı yaşam meydanı, piknik ve şenlik alanı olarak canlı meydan da bulunuyor.


Yarısı lansmandan önce satıldı

Park Mozaik'in yatırım açısından önemli fırsatlar sunduğunu belirten Tepe İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Gürgenci, bölgenin de değeriyle birlikte projede ilk etap satışlarının yarısının lansmandan önce tamamlandığını söyledi. Gürgenci, "Burası bittikten sonra da çok prim alacak bir alan, 2+1'den 5+1'e kadar seçenekler yer alıyor" diye konuştu.


Mesa, Koza Sokak'a döndü

Mesa, Ankara'da ikinci projesini Gaziosmanpaşa Koza Sokak'ta hayata geçiriyor. Daha önce bu sokakta yaptıkları projelerle 'gecekondudan çağdaş konuta' geçişin ilk örneklerinden birine imza attıklarını kaydeden Mesa Mesken Genel Müdürü Can Aynagöz, "Nitelikli ve elit bir yaşamın sürdüğü bölgeye yeni projemizle döndük. Geçen yıl İller Bankası'ndan hasılat paylaşımı ihalesiyle aldığımız bir arsaydı" dedi. Proje değeri 170 milyon lira olan projede bir kule iki de yatay bina yer alıyor. Dikey blokta 156 konut bulunurken, yatay bloklarda 50 daire yer alacak. Yüzde 30'u satılan projede ortalama metrekare fiyatları 5 bin 586 liradan başlıyor. Projede konut fiyatları 473 bin lira ile 1 milyon 980 bin lira arasında değişiyor.


Mesa Genel Müdür Yardımcısı Aslı Tokatlı'da bölgenin kiralama anlamında yabancılardan ilgi gördüğüne değinerek, "Bölge konsolosluklar bölgesi. Yabancılardan ilgi görüyor. Projemiz, yüksek kira değeri sayesinde yatırım açısından hızlı geri dönüş sağlayacak" dedi.


'Kiptaş yoğunluğu artırdı'

Bahçeşehir'de Nurol İnşaat'la birlikte konut projeleri geliştiren Mesa, bölgedeki son arsasından çekildi. Bahçeşehir'e Kiptaş'ın gelmesiyle bölgede yoğunluğun arttığını söyleyen Boysanoğlu, "Bölgede 16 bin olan konut sayısı 25 bini aştı, 170-180 bin metrekare arsamız var ama yoğunluk nedeniyle çalışmalarımızı durdurduk" dedi.


Tırmanır kalıp sistemine başladı

Türkiye'de ilk kalıp tünel sistemini üreten Mesa'nın Ankara'da 135 bin metrekarelik tesiste faaliyet gösteriyor. 40 ülkeye ihracat yapan Mesa, geçen yıl 65 milyon dolar ciroya ulaştı. Boysanoğlu, "Fransızlardan aldığımız sistemi şimdi 40 ülkeye satıyoruz. Dünyada 4-5 firmanın yaptığı tırmanır kalıp sistemi üretimine başladık. Gökdelen gibi yüksek binalar için vazgeçilmez bir sistem. Rusya'dan Birleşik Arap Emirliklerine kadar bu sistemi bizden almaya başladılar" dedi.


Posta


Geri Dön