26 / 04 / 2024

Ankara Osmanlıspor Stadı için ne kadar harcandı?

Ankara Osmanlıspor Stadı için ne kadar harcandı?

Osmanlıspor’a 25 seneliğine bedelsiz devredilen ve Ankara Büyükşehir Belediyesi kasasından bir senede 2 milyon lira harcandığı tespit edilen Yenikent Stadı, mahkeme kararına rağmen tahliye edilmedi...



Melih Gökçek döneminde 25 yıllığına Osmanlıspor’a devredilen Yenikent Stadı, yargı kararlarına rağmen altı aydır belediyeye teslim edilmedi. Stadın ses duvarı malzemesi ve ses sistemi bakımı için 2017 yılında belediye kasasından 370 bin 800 lira harcandı.

BirGün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, Osmanlıspor’a 25 seneliğine bedelsiz devredilen ve  Ankara  Büyükşehir Belediyesi kasasından bir yılda 2 milyon lira harcandığı tespit edilen Yenikent Stadı, tahliye kararına karşın henüz boşaltılmadı. 

Ankara 17’nci İdare Mahkemesi’nin 5 Mart 2019’da aldığı karar gereği 2 Temmuz 2019’da tahliye edilmesi gereken Yenikent Stadı, aradan geçen altı aya karşın hala belediyeye teslim edilmedi. Stat için belediye bütçesinden yalnızca 2017 yılında ses ve duvar malzemesi için 180 bin lira, ses sistemi bakım ve onarım için ise 190 bin lira para harcandığı öğrenildi. 

Mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Yenikent Stadı ile stadın yanındaki beş katlı otel ve halı saha, 2016'da imzalanan protokole bağlı olarak Osmanlıspor’a geçti. 2016 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü adıyla çalışmalarına devam eden kulübe devredilen stadın ortalama aylık giderinin 171 bin 582 lira olduğu ortaya çıktı. Stat ve tesislerin elektrik ile doğalgaz faturaları da Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ödendi.

Stadın devir işlemi, 10 Eylül 2018 tarihli Belediye Meclisi kararı ile iptal edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği’nin iptal işlemine yaptığı itiraz da Ankara 17’nci İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Sincan Kaymakamlığı, yargı kararı doğrultusunda, stadın ve tesislerin 2 Temmuz 2019’da tahliye edilmesi kararını verdi. Karar gereği, tesislerin Ankara Büyükşehir Belediyesi görevlilerine, “Boş ve işgalsiz” teslim edileceği bildirildi. Kaymakamlık yetkilileri, tüm bu kararlara karşın belirlenen gün ve saatte tahliye işlemi için tesislere gelmedi. Belediye yetkilileri, tahliyenin gerçekleştirilemediğine dair tutanak tuttu. 

Yenikent Stadı Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi!

 


 


Geri Dön