28 / 03 / 2024

Ankara Samsun Yolu cazibe merkezine dönüşecek!

Ankara Samsun Yolu cazibe merkezine dönüşecek!

Gecekondu siluetinden kurtulan Samsun Yolu, modern binaları ile Ankara’nın Manhattan’ı olarak bilinen Eskişehir Yolu gibi başkentin cazibe merkezine dönüşecek.



Kentsel dönüşümün ardından gecekondu siluetinden kurtulan Samsun Yolu'nu kentin cazibe merkezi haline dönüştürmek isteyen Mamak Belediyesi kolları sıvadı. Şuanda Sağlık Bakanlığı tarafından 200 yataklı dev hastanenin yapıldığı, Türkiye'nin ilk kök hücre merkezinin açılışının yapılması için geri sayımın başladığı yoldan, Sivas ve diğer doğu illerine gidecek olan YHT'nin de geçecek olması bölgeye artı bir değer kazandırdı. Samsun Yolu'nu Eskişehir Yolu gibi daha canlı hale getirmek isteyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten aldığı onayın ardından belediye hizmet ve kaymakamlık binasını yolun hemen kenarına taşıma kararı aldı.


TAMAMINI TAŞIMAK İSTİYORUZ

'Samsun Yolu bizi 40'ın üzerinde doğu vilayetine bağlayan bir çıkış kapısıdır' diyen Başkan Mesut Akgül, "Şuan şehir merkezleri tamamen dolduğu için Samsun yolu ve civarı bizim için çok çok önemli bir duruma geldi. Bu yolda şuanda Sağlık Bakanlığı tarafından 200 yataklı bir devlet hastanesi inşaatı başladı. Bu proje oraya ciddi bir ivme kazandıracak. Bununla birlikte biraz daha ilerisinde Mavi Göl yakınında Türkiye'nin ilk kök ve gen laboratuarı olacak. Tabi bunlar yeterli mi? Değil. Şuanda Samsun Yolu üzerinde kentsel dönüşüm devam ediyor. Bunu daha da tetikleme adına biz belediye hizmet binası, kaymakamlık, Tapu ve Kadastro ile ASKİ Bölge Müdürlüğü gibi birimlerin tamamını oraya taşımak istiyoruz. Şuanda Samsun Yolu üzerinde 130 dönümden oluşan bir yerin planlamasını yapıyoruz"dedi.


'MAMAK 'I TAÇLANDIRACAK '

Bölgeye rağbetin artacağını ifade eden Akgül, "Bu proje niye önemli? Eskişehir Yolu bakanlıklarla aldı başını gitti. Orası ciddi bir çekim merkezi haline geldi. Ama şehirlerin maalesef kaderi doğuya doğru bu tür yatırımlar pek gelmiyor. Bizde dedik ki tabiri caizse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Hayata geçecek olan bu projede meydan, alışveriş merkezi ve yüzme havuzu da olacak. Yani genel anlamda baktığımızda tam bu tesis başlayan kentsel dönüşümü de tetikleyecek. Bu proje Mamak'ı taçlandıracak ve bölgeye olan rağbeti arttıracak" şeklinde konuştu.


MAMAK'IN 50 YILI ŞEKİLLENECEK

Mamak 'ın 50 yılının şekilleneceğini ifade eden Başkan Mesut Akgül, "Bununla birlikte Samsun Yolu'na cepheli olan yerlerdeki ticaret alanları da harekete geçecek. Yani burası ilerleyen dönemde ciddi bir rant bölgesi haline gelecek. Çünkü rantın olmadığı yere maalesef yatırımcı gelmiyor. Dolayısıyla bizim bu hamlemiz bununla ilgiliydi. Ben inanıyorum ki bu proje tabiri caizse Mamak'ın gelecek 50 yılını şekillendirecek" ifadelerini kullandı.


1.5 MİLYONA GÖRE PLANLIYORUZ

Yeni projenin Mamak'ın ilerideki nüfusuna göre hazırlandığını belirten Mesut Akgül: Mamak'ın nüfusu 650 bin. Bu nüfus 2030'larda 1 milyonun üzerine çıkacak. Dolayısı ile bu tür projeleri 1 milyon hatta 1,5 milyona göre planlamamız gerekiyor. Mevcut belediye binamızın olduğu yerde sıkışmış durumda. Otoparkları ile yeşil alanlarıyla, göletleriyle hem hizmet alanı hem de eğlence merkezi olacak.


MODERN BİR ŞEHİR OLACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'inde projeye onay verdiğini belirten Akgül, "Yetiştirebilirsek bu sene ihalesini yapacağız. Şimdi onunda sözleşmeleri yapıldı. Doğuya gidecek olan hızlı tren hattı da bu güzergahtan geçecek. Şuanda onlarında inşaatları başlıyor. gelmiş olacak. Eskişehir Yolu'ndaki canlılığı Samsun Yolu'nda da hissedeceğiz"diye konuştu.



Sabah


Geri Dön