28 / 03 / 2024

Ankara Şehir Hastanesi'nin teknoloji altyapısında Türk Telekom imzası!

Ankara Şehir Hastanesi'nin teknoloji altyapısında Türk Telekom imzası!

Türkiye’nin sağlık alanındaki en büyük kamu-özel iş birliği projelerinden olan Bilkent’teki Ankara Şehir Hastanesi’nin tüm bilgi teknolojileri altyapısı, Türk Telekom Grubu tarafından yapıldı. 



Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom, sağlık alanındaki çözümleri ile  Ankara  Şehir Hastanesi'nin bilgi teknolojileri altyapısını üstlendi. Türkiye'nin sağlık alanındaki en büyük kamu-özel iş birliği projesi olarak dünyadaki önemli sağlık merkezleri arasında yer alması beklenen Ankara Şehir Hastanesi'nin etkin bir şekilde çalışması için gereken tüm yazılımlar Türk Telekom tarafından bir araya getirildi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre HICAMP Sağlık Çözümleri Platformu'nun devreye alındığı hastanede, bu yazılımların ihtiyaç duyduğu veri merkezi kurulumu ile tüm donanım, ağ ve diğer bilgi teknolojileri altyapısının entegrasyonu da yine Türk Telekom uzmanlığıyla gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal, Türkiye'deki sağlık yatırımlarına destek olduklarını belirterek, şu ana kadar açılan şehir hastanelerinin en büyükleri olan Mersin ve Ankara Şehir hastanelerinin teknoloji altyapısının iştirakleri İnnova tarafından kurulduğunu kaydetti.

Türk Telekom olarak hemen her sektörden çok sayıda kurumun dijital dönüşümünde aktif rol aldıklarını aktaran Önal, "Gerek yazılım tabanlı çözümler gerekse bilişim teknolojileri entegrasyonu çalışmalarını sağlık kampüsleri ile milyonlarca kişiye ulaştırıyoruz. Sağlık sektörüne özel olarak kendi mühendislerimiz tarafından geliştirilen çözümlerimiz ve sağlık kampüslerinin kendine özgü ihtiyaçlarını net bir şekilde karşılayan uygulamalarımızla birbirine entegre pek çok sistemin en yüksek etkinlik ve verimlilikle çalışmasını sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.


Geri Dön