23 / 04 / 2024

Ankara Yenikent Banliyö Tren Hattı ihalesi tamam!

Ankara Yenikent Banliyö Tren Hattı ihalesi tamam!

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Yenikent banliyö treni hattının projelendirme ve ihale safhalarının tamamlandığını, ihalenin onaylanmasının ardından hızla çalışmalara başlanacağını söyledi



Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, bölgenin sosyal ve ekonomik yapısını derinden etkileyecek olan banliyö tren hattının ihalesinin tamamladığı müjdesini verdi.


İhalenin onaylanmasının ardından yapım çalışmalarına başlanacak 14 kilometre uzunluğundaki tren hattı, Sincan’dan Yenikent’e devam edecek. Yeni hat boyunca Sincan Organize Sanayi Bölgesi, Yenikent Merkez ve Yenikent Sanayi’de birer istasyon inşa edilecek. Böylece, uzaklığı nedeniyle vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşadığı Yenikent de önemli bir rahatlık ve konfor sağlayan raylı sistemden faydalanmış olacak.


‘bilkent gibi olsun’ 

Proje sayesinde Sincan’ın da nefes alacağını vurgulayan Başkan Tuna, “Bu proje ile Yenikent’teki daireler değer kazanacak. Banliyönün gittiği yerin 700 metre ilerisinde 4 bin 500 dönümlük üniversite alanımız var. Orada kampüs kurulmasıyla ilgili bir çalışmamız var. Bu proje de hayata geçerse bölge misliyle ve hızla gelişecek. Üniversite kampüsünün Bilkent gibi olmasını istiyoruz. Böylece banliyö hattı üniversitenin içerisinden de geçmiş olacak” diye konuştu. Ankara’nın gelecek 100 yılını planlayarak, yatırımları bu çerçevede ele aldıklarını anlatan Tuna, Eskişehir Devlet Yolu, Ayaş Devlet Yolu ve İstanbul Çevre Yolu’nu birbirine bağlayacak bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade etti.


‘ikinci çevre yolu’ 

“Bu proje, Ankara’nın gelecekteki ikinci çevre yoluna da bir adım olacak” diyen Tuna, şöyle devam etti: “40 kilometrelik bu yol ile hem Sincan hem de  Ankara  ulaşımda rahat bir nefes alacak. 40 kilometrelik yol üzerine yedi köprülü kavşak, 700 metrelik bir viyadük, beş üst geçit ve üç demiryolu alt geçit köprüsü yapılacak. Şu an Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihale aşaması devam ediyor. İhale süreci tamamlandıktan sonra Sincan ulaşımda altın çağına girecek.”


'SİNCAN ÇAYYOLU'NA BAĞLANIYOR'


Eskişehir Yolu ile Vatan Caddesi’ni de birbirine bağlayacak bir bulvar açılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü anlatan Tuna, şunları kaydetti: “Sincan Merkez, Eskişehir Yolu’na bağlanıyor. Bu bulvar ile Sincan ulaşımda da altın çağını yaşayacak. Biz büyümenin önünü açmak ve ileride karşılaşabileceğimiz sorunları şimdiden öngörüp çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. İlçemiz ulaşımı, alt yapısı ve kentleşmesi ile Ankara’nın bir yıldızı haline gelecek.”


Habertürk


Geri Dön