18 / 04 / 2024

Ankara Yenikent Banliyö Tren Hattı ihalesi

Ankara Yenikent Banliyö Tren Hattı ihalesi

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Yenikent banliyö treni hattının projelendirme ve ihale safhalarının tamamlandığını, ihalenin onaylanmasının ardından hızla çalışmalara başlanacağını söyledi

Ankara'da büyük takas! Anıttepe Büyükşehir'in olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yenikent Osmanlı Stadı’nı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne vereceklerini, karşılığında Anıttepe Spor Tesisleri’ni alacaklarını açıkladı.

Ankara Osmanlıspor Stadı için ne kadar harcandı?

Osmanlıspor’a 25 seneliğine bedelsiz devredilen ve Ankara Büyükşehir Belediyesi kasasından bir senede 2 milyon lira harcandığı tespit edilen Yenikent Stadı, mahkeme kararına rağmen tahliye edilmedi...

Yenikent Stadı Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi!

Başkent Ankara'daki 'Osmanlı Stadyumu' olarak da bilinen Yenikent Stadı'nın, Osman Gökçek'e ait Osmanlıspor’a 25 yıllık bedelsiz tahsisi, mahkeme kararıyla kaldırıldı. Yenikent Stadı, yeniden Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.

Ankara Sincan'a yeni AVM geliyor!

Ankara Sincan Yenikent İmar Mahallesi’ne 38 milyon 549 bin 998 TL’lik bir yatırımla yeni bir alışveriş merkezi hayata geçirilecek.

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son durum görüntülendi!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapım çalışmaları devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattı havadan görüntülendi.

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son 10 kilometre!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapımı devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattının tamamlanmasına 10 kilometre kaldı.

Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı banliyö hatları 2018'de açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bugün Ankara ve İstanbul'daki banliyö hatları ile ilgili açıklamalar yaptı. 

Halkalı-Sirkeci banliyö hattı 2018'in sonunda tamamlanacak!

İstanbul-Ankara yüksek hızlı tren hattının entegrasyonu için kapatılan Halkalı-Sirkeci arası banliyö tren hattındaki çalışmaların son durumu havadan görüntülendi. Ulaştırma Bakanı Ahmet “2018 sonunda bu iş tamamlanıyor” demişti.

Sincan 2017 yılında şantiye haline gelecek!

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, başta Devlet Hastanesi ve Yenikent banliyösü inşaatı olmak üzere 2017 yılında çok sayıda projenin start alacağını belirtti.

Sincan'a banliyö tren hattı ve kampüs geliyor!

Her hafta lise öğrencileriyle buluşan Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna müjde verdi. Tuna, Yenikent banliyö tren hattı ve Akçaören'deki hazine arazisine kampus yapılacağını söyledi.

Ankara Yenikent Banliyö Tren Hattı ihalesi tamam!

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Yenikent banliyö treni hattının projelendirme ve ihale safhalarının tamamlandığını, ihalenin onaylanmasının ardından hızla çalışmalara başlanacağını söyledi

YHT Ankara Garı inşaatında yangın çıktı!

YHT Ankara Garı inşaatında kalıpların alev almasıyla çıkan yangın büyümeden söndürüldü. Sincan-Kayaş arasındaki banliyö trenlerinin seferleri saat 22.15 itibarıyla yeniden başladı.

Beşiktaş, Sivasspor maçını Yenikent'te oynayacak! Yenikent ASAŞ Stadı nerede?

Beşiktaş'ın, Sivasspor maçını oynamayı planladığı Ankara Yenikent ASAŞ Stadı, Türkiye'nin en modern statları arasında bulunuyor. Yenikent ASAŞ Stadı, şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Ankara Yenikent Banliyö Tren Hattı ihalesi Haberi

Ankara Yenikent Banliyö Tren Hattı ihalesi

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, bölgenin sosyal ve ekonomik yapısını derinden etkileyecek olan banliyö tren hattının ihalesinin tamamladığı müjdesini verdi.


İhalenin onaylanmasının ardından yapım çalışmalarına başlanacak 14 kilometre uzunluğundaki tren hattı, Sincan’dan Yenikent’e devam edecek. Yeni hat boyunca Sincan Organize Sanayi Bölgesi, Yenikent Merkez ve Yenikent Sanayi’de birer istasyon inşa edilecek. Böylece, uzaklığı nedeniyle vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşadığı Yenikent de önemli bir rahatlık ve konfor sağlayan raylı sistemden faydalanmış olacak.


‘bilkent gibi olsun’ 

Proje sayesinde Sincan’ın da nefes alacağını vurgulayan Başkan Tuna, “Bu proje ile Yenikent’teki daireler değer kazanacak. Banliyönün gittiği yerin 700 metre ilerisinde 4 bin 500 dönümlük üniversite alanımız var. Orada kampüs kurulmasıyla ilgili bir çalışmamız var. Bu proje de hayata geçerse bölge misliyle ve hızla gelişecek. Üniversite...