29 / 03 / 2024

Ankara Yenimahalle'de 12.8 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Ankara Yenimahalle'de 12.8 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Ankara Satış Memurluğu, Ankara ili, Yenimahalle ilçesi, Susuz (Göksu) Mahallesi'nde yer alan arsayı 12 milyon 759 bin TL'ye satıyor...



T.C.  Ankara  Satış Memurluğu tarafından, Ankara ili, yenimahallesi ilçesi, Susuz (Göksu) Mahallesi'nde yer alan arsa 12 milyon 759 bin TL'ye satışa çıkarıldı. Gayrimenkulün satış ihalesi 15 Mart tarihinde saat 10:00'da gerçekleştirilecek.

Ankara Yenimahalle de 12.8 milyon TL ye icradan satılık arsa!

İlan metni:

T.C. ANKARA (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU (Ankara Adliyesi Dışkapı Ek Hizmet Binası) 2020/63

SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Ankara İli, Yenimahalle İlçesi Susuz (Göksu) Mahallesinde Akıncılar Caddesine cepheli 63377 ada 5 parseli teşkil eden boş arsa vasıflı taşınmaz tapu kaydında Susuz-İmar Mahallesi 63377 ada, 5 parsele kain 5.506,00 m² arsa vasıflı taşınmazın kuzeybatısında Neovadi Konutları, kuzeydoğusunda Green Life Göksu Konutlarının bulunduğu, İstanbul Yoluna 500m doğusunda geçtiği, her türlü alt yapısının mevcut olduğu, tüm belediye hizmetlerinden faydalanma imkanının bulunduğu, kuzeybatısından 20mlik, kuzeydoğu ve güneydoğusundan 10mlik imar yollarına, güneybatısından ise komşu imar parseline cepheli olduğu, Akıncılar Caddesinin açıldığı, 10mlik yolun ise açılmadığı, arsanın düz sayılabilecek bir topoğrafik yapıya sahip, arsa içerisinde herhangi bir yapı ya da muhdesat mevcut olmadığı bilirkişi raporunda belirtilmiş olup, ortaklığın giderilmesi yoluyla satışa çıkartılmıştır. Geniş bilgi bilirkişi raporunda mevcuttur.
Adresi :Susuz Mah. Akıncılar Cad.63377 Ada, 5 Parsel Neo Vadi Konutları Karşısı
Yenimahalle / ANKARA
Yüzölçümü : 8.506,00 m²
Arsa Payı : -
İmar Durumu : Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın 30/07/2020 tarih E52524 sayılı yazısı ile 63377 ada 5 parselin 1/1000 ölçekli 84310 nolu çap belgesinin parselasyon planı kapsamında E.1.00 Hmin:8 kat yapılaşma koşulları ile "Konut" kullanımında kaldığı ve söz konusu parselde 84130 nolu plan notlarının geçerli olduğu bildirilmiştir.
Kıymeti : 12.759.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 15/03/2021 günü 10:00 - 10:10 arası
2. Satış Günü : 15/04/2021 günü 10:00 - 10:10 arası
Satış Yeri : 2 Nolu Mezat Salonu - Anafartalar Mah. Etlik Cad. No:3 (Ankara Adalet Sarayı Dışkapı Ek Hizmet Binası Yanı) MERKEZ / ANKARA

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- İİK 127. Md GÖRE SATIŞ İLANINI TEBLİĞİ: Adresi tapuda kayıtlı olmayan (mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/63 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön