18 / 04 / 2024

Ankara Yenimahalle'nin okulları yenileniyor!

Ankara Yenimahalle'nin okulları yenileniyor!

Bayramın ardından okul tadilatları için tüm hazırlıklar tamamlanırken, ekipler Yenimahalle’nin devlet okullarında tadilatlar yaparak eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için kolları sıvadı.




Yenimahalle Belediyesi, ilçedeki devlet okullarını 2016-2017 eğitim-öğretim dönemine hazırlıyor. Bayramın ardından okul tadilatları için tüm hazırlıklar tamamlanırken, ekipler Yenimahalle’nin devlet okullarında tadilatlar yaparak eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için kolları sıvadı.


433 okula belediye eli değdi


Sık sık okulları gezen ve bilgi alan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bugüne kadar 433 okulun ihtiyaçları dahilinde bakımlarının yapıldığını belirtti. Yaşar, ihalesi yeni tamamlanan tadilat işinin birkaç gün içerisinde başlayacağını ve bu kapsamda 31 okulun tüm ihtiyaçlarının giderileceğini söyledi. 


Çalışmalar çerçevesinde ihtiyacı olan tüm sınıflara fayans, ıslak zeminlere de kalebodur döşenip, ısıtma sistemleri kontrol edilecek. Merpenler ve tırabzanlar yenilenecek. Kapı, cam ve çerçeveler elden geçirilecek. Okulların mantolamaları da yapılıp dış cepheleri boyanarak pırıl pırıl bir görüntüye kavuşturulacak. Ayrıca okul bahçelerindeki Atatürk Büstleri de temizlenip yenilenecek.


“Okullarımıza sahip çıkmalıyız”


Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara yolladığı paranın yetmediğine de dikkat çeken Başkan Yaşar, “Harcadığımız milletin parası. Eğitime harcamazsak nereye harcayacağız? Çiçek, böcek yerine çocuklara harcamak daha hayırlı olur. Çocuklarımıza ne kadar doğru eğitim verebilirsek, geleceğimiz o kadar aydınlık olur. Bakanlığın okullara yolladığı para bırakın boyamayı, onarıma, temizlik görevlisine bile yetmiyor O nedenle devlet ve belediye olarak biz sahip çıkmalıyız” diye konuştu.


“Okullar pırıl pırıl olacak”


Son olarak görevde olduğu müddetçe okullara sonuna kadar sahip çıkacağının altını çizen Başkan Yaşar, "İlkokul ve ortaokullardaki tuvaletler çocukların boyuna ya da ihtiyaçlarına uygun olmayabiliyor. Bazılarının kapıları kırılmış yerine banyo perdesi takılmış olabiliyor. Bu eksiklikleri gidermek bizim görevimiz. Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan okullarımızı pırıl pırıl bir hale getireceğiz” dedi.



Yenimahalle Belediyesi



Haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Yenimahalle’nin devlet okullarında tadilatlar yaparak eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için kolları sıvadı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bugüne kadar 433 okulun ihtiyaçları dahilinde bakımlarının yapıldığını belirtti. Yaşar, ihalesi yeni tamamlanan tadilat işinin birkaç gün içerisinde başlayacağını ve bu kapsamda 31 okulun tüm ihtiyaçlarının giderileceğini söyledi. Yaşar, “Harcadığımız milletin parası. Eğitime harcamazsak nereye harcayacağız? Çiçek, böcek yerine çocuklara harcamak daha hayırlı olur. Çocuklarımıza ne kadar doğru eğitim verebilirsek, geleceğimiz o kadar aydınlık olur.” diye konuştu.



Anayurt


Geri Dön