26 / 04 / 2024

Ankara Yenimahalle'ye yeni projeler geliyor!

Ankara Yenimahalle'ye yeni projeler geliyor!

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalleli muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlarla görüş alışverişinde de bulunan Yaşar, yapılan hizmetleri ve hayata geçirilecek projeleri anlattı.



Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalleli muhtarlarla bir araya geldi. Yenimahalle Belediyesi'nin Protokol Salonu'nda gerçekleşen toplantıya muhtarların yanı sıra CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal da katıldı. 


Muhtarlıkların sorunları ve çözüm yollarının konuşulduğu yemekte mahalle muhtarlarının önemine dikkat çeken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Muhtarların yerel yönetimler için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bizim görmediğimiz eksikleri sizler daha iyi görüyorsunuz. İlçenin sorunlarının çözümünde sizlerden de destek alıyoruz. Bu nedenle sizlerin sağlıklı bir ortamda çalışabilmeniz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu. 


YENİ PROJELER YOLDA 

Muhtarlarla görüş alışverişinde de bulunan Yaşar, yapılan hizmetleri ve hayata geçirilecek projeleri anlattı. Yaşar, "Yenimahalle'nin daha kolektif yönetilmesi konusunda göreve geldiğim günden beri sizlerle çalışma içerisindeyiz. Kolektif çalışma başarıyı da beraberinde getirdi. Eksiklerimiz varsa birlikte konuşup eksiklikleri gidereceğiz. 7 senedir sizinle beraber Yenimahalle'ye hizmet ediyorum. Siz de takdir edersiniz ki 2009 yılındaki Yenimahalle ile bugünkü Yenimahalle çok farklı noktalarda. Vatandaşımız bu olumlu değişimden çok memnun. Sokağa indiğimde vatandaşın sevgisiyle karşılaşıyorum. Demek görevimi doğrıı yapıyorum" dedi. 2016 yılında ihalesi yapılacak olan projeleri de açıklayan Başkan Yaşar, "Bu sene çok giizel, çok değişik projeleri ihaleye açıyoruz, 4 kültür merkezinin ihalesini yapacağız. Bu merkezler Ergazi, Turgut Özal. Susuz Mahalleleri ve Şentepe'de olacak. Demetevler ve Ergazi Mahallesi'ııe de gençlik merkezi ve kreş yapacağız. Engelliler Umut Evini de hayata geçireceğiz. Kentsel dönüşüm projelerinde Macun 3'üncü etap da son noktaya geldi.  TOKİ  ile anlaştık. Ayrıca Yamaçevler projesi için de ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Gecekonduyu tarihe gömmek istiyoruz. Onun dışında parklar, kaldırımlar, yollar yapmaya devam ediyoruz. Bugün Ankara'da yüzde 98 kaldırımı olan tek ilçe Yenimahalle. Kendimiz üretiyoruz, kendimiz döşüyoruz. Asfaltta hiçbir sıkıntımız yok. Sadece  Ankara  ilçelerinde değil, çoğu il belediyelerinde bile olmayan bir alt yapıya sahibiz" diye konuştu. 



Emin DERE/Ankara Başkent


Geri Dön