19 / 03 / 2024

Ankara'da asfalt çalışmaları devam ediyor!

Ankara'da asfalt çalışmaları devam ediyor!

Büyükşehir Belediyesi’nin 700 kişiden oluşan 74 ekibi, aşırı sıcaklara aldırış etmeden gece-gündüz farklı bölgelerde asfalt çalışması yapıyor.



Başkentin merkez ve çevre ilçelerinde aşırı sıcak günlük hayatı olumsuz etkilerken, Büyükşehir, 700 kişiden oluşan 74 ekibiyle, gece gündüz 2 vardiya halinde asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,  Ankara  genelinde 18'i gündüz, 6'sı gece olmak üzere toplam 24 asfalt serim, 31'i gündüz 6'sı gece olmak üzere toplam 37 asfalt bakım-onarım, 4 asfalt trimer kazı, 3 baca-ızgara yükseltme ve 6 yol çizgisi ekibinden oluşan günlük toplam 74 ekip ve günlük ortalama 700 kişilik personelle, çalışmalarının gece gündüz devam ettiğini belirtti. Gökçek, "Amacımız, Ankaralı'ya en iyi, en kaliteli hizmeti en hızlı şekilde vermek" diye konuştu. Ankara'nın merkez ve çevre ilçeleri dahil, il genelinde günlük ortalama 24 bin ton asfalt kaplama çalışması yapıldığını belirten Başkan Gökçek, "Bunun 20 bin tonunu asfalt serim, 4 bin tonunu asfalt bakım-onarım (yama) çalışması oluşturuyor" dedi.


BİTÜMLÜ KARIŞIM KULLANILIYOR

Başkan Gökçek, cadde ve bulvarlardan, mahalle statüsü kazanan köy yollarına kadar yoğun bir çalışma içinde olduklarını vurgulayarak, "Asfalt serim ekiplerimizin bir kısmı Büyükşehir sınırlarına yeni bağlanan ilçelerde, bir kısmı da şehir merkezinde asfalt serimi yapıyor" şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar da asfaltlama çalışmalarında bitümlü sıcak karışım (BSK) asfalt kullandıklarını söyledi.



Sabah


Geri Dön