23 / 04 / 2024

Ankara'da değişim ve dönüşüm 1 Nisan'da başlayacak!

Ankara'da değişim ve dönüşüm 1 Nisan'da başlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya ve Yenimahalle belediyelerini de 31 Mart seçimlerinde alacaklarını kaydederek önemli açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Şimdi de tutmuş bizim meşruiyetimizi sorguluyor. Önce sen partinin içindeki meşruiyetini sorgula Bay Kemal. Dünyanın neresinde 9 seçim üst üste kaybedip hâlâ koltuğuna yapışan ana muhalefet lideri var? Meşru değilsin. Bir an önce git de CHP tabanı rahatlasın" diye konuştu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, AK Parti'nin  Ankara  Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanları tanıtım toplantısı Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlendi. Toplantıda konuşan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Ankara'yı şehirciliğin her alanında başkent yapacaklarını anlattı. Özhaseki, yaklaşık 2 aydır 30 kişilik ekiple çalıştığını söyleyerek, "Şehir plancıları, mimarlar, mühendisler, kültür ve sanat insanları ve sosyal bilimcilerden oluşan bu ekiple, Ankara'da yaşayan hemşehrilerimiz bizlerden ne istiyor, ne tür hizmetler bekliyor bunları araştırdık. Şehrin akil insanlarıyla konuştuk, üniversitelerdeki hocalarımızla istişare ettik, mahallelerdeki vatandaşlarımızla görüştük. Tek tek her konuyu tespit ettik, notlarını tuttuk. Ankara'nın geleceğini herkesle birlikte değerlendirdik" ifadelerini kullandı.

Özhaseki, 11 ana başlık altında oluşturdukları projeleri gelecek Perşembe açıklayacaklarını söyledi.  Özhaseki, "Ulaşımdan park ve yeşil alanlara, gençlik hizmetlerinden kadın ve aileye yönelik çalışmalara kadar Ankara'da yaşayan herkes için, yaşam kalitesini artırmaya yönelik projeler hazırladık. Herkesin beklediği, 'Keşke şu hizmetler de Ankara'da yapılsa' denilen ne varsa bu hizmetleri ancak biz yaparız. Tüm hizmet hayatım boyunca elde ettiğim bilgim, tecrübem ve birikimim ile Ankara için seferber olacağız. Ankara için yüreğimizde aşk var, şevk var, gayret var" açıklamasında bulundu.

Başkan Erdoğan, şunları söyledi: "Bakınız, sizde bu heyecan oldukça aşamayacağımız engel yoktur. Çankaya'yı almaya var mıyız, Yenimahalle'yi almaya var mıyız? Yeni bir değişimi başlatmamız lazım. Çankaya'ya gelenler hizmet veremediler. Yenimahalle'yi 'eski' olmaktan çıkartıp gerçekten Yenimahalle olma sürecine sokalım. Öyle bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkardık ki 5 dönem, 21 yıl Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmış, yani belediyeciliğin her şeyi. Bunu yapmış olan bir dava ve yol arkadaşımızı Ankara'ya Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaptık. 'Cumhur İttifakı' olarak Ankara'da ciddi dönüşüm ve değişimi 1 Nisan'dan itibaren başlatacağız. Halis niyetle ve beceriyle çalışanı Allah da sever, kul da."
 


Geri Dön