28 / 03 / 2024

Ankara'da kentsel dönüşüm düğümü çözülüyor!

Ankara'da kentsel dönüşüm düğümü çözülüyor!

Geçtiğimiz pazar günü Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 100’ün üzerindeki projesinin temelinin atılması ve açılışı sebebiyle bir tören gerçekleştirildi.



Geçtiğimiz pazar günü  Ankara  Büyükşehir Belediyesi’nin 100’ün üzerindeki projesinin temelinin atılması ve açılışı sebebiyle bir tören gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sertaç Eş'in haberine göre; tören alanı Ankara’nın en doğusunda Mamak’ın Dutluk Mahallesi’ne kuruldu. Gecekondunun başkenti, geçmiş dönemde inşa edilen binalarla “Betonun Başkenti” olabilir. Yeşil alan yok, binalar bitişik halde. Mamak'ta dere yatağına devasa bloklarinşa edilmiş. Eskiden gecekonduların bulunduğu tepelerde artık onlarca katlık yapılar bulunuyor.

Son iki senede Ankara'da belediye ilgisi arttı. Peki nasıl mı? Mansur Yavaş yapılanları açıkladı. Son iki senede 6 milyon metrekare yeşil alan yapıldı, yenilerinin düzenlemesi devam ediyor.

Ankara da kentsel dönüşüm düğümü çözülüyor!

ÇEYREK YÜZYILLIK MAĞDURİYET

Mamak, Altındağ’da kentsel dönüşüm mağdurları buluyor. Senelrdir evlerini bekliyorlar. Çankaya Dikmen son etaptakilerin mağduriyeti çeyrek yüzyılı aşmış durumda. Polis müdahalesi ve yıkımlar sık sık yaşandı. Yavaş, Mamak’taki 13 senelik mağduriyete ilişkin, "Ortada rant karşılığı yapılan az sayıda konutun dışında ne bir proje, ne bir yeni ev ne de mutluluk var. Vatandaşlarımız adeta bir sürgün gibi başka yerlerde... Bu ayıbı örtüp “devlet sizin yanınızda" dedi.

Ankara da kentsel dönüşüm düğümü çözülüyor!

DEVASA KİRALAR

Mansur Yavaş, 13 senede kentsel dönüşüm mağdurları için toplam 1 milyar 173 milyon Türk Lirası kira ödemesi yapıldığını belirtti.

Yavaş, 10 senede inşa edilen konutun, belediye kaynaklarıyla iki senede yapılacağını; Altındağ Atıfbey, Çankaya Dikmen’deki mağdurları da kısa sürede yuvalarına kavuşturacaklarını belirtiyor.

Yavaş, belediyecilik anlayışını, “Betonu değil insanı, gökdeleni değil güneşi önceliyoruz” diyerek ifade ediyor.

Aynı zamanda Natoyolu-Dikmen arasında faaliyet gösterecek metronun proje sürecinde oldukça büyük ilerleme kaydedilmiş. Sırada Dikmen-Kızılay metrosunun çalışmaları bulunuyor. 

Ankara da kentsel dönüşüm düğümü çözülüyor!

‘ATATÜRK’E YAKIŞACAK BAŞKENT’

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ve 2021 yılı projeleri temel atma, açılış ve tanıtım törenine CHP Genel Baskanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Baskanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katılım gösterdi. Yavaş burada gerçekleştirdiği açıklamada, “Burası başkent, Cumhuriyetin başkenti. Bu kenti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır, dünya başkentleriyle yarışır bir hale hep birlikte getireceğiz” dedi.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için düğmeye basıldı! 

Altındağ Aktaş Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!


Geri Dön