19 / 04 / 2024

Ankara’da Rusya Kültür Merkezi açılıyor!

Ankara’da Rusya Kültür Merkezi açılıyor!

Yurtdışında yaşayan Rusyalılarla iletişim ve uluslararası insani işbirliğinden sorumlu Rusya Federal Servisi Rossotrudniçestvo Direktörü Kosaçyov “Şimdilik kendimize Ocak ayı sonunda açılışı yapma gibi bir hedefi koyuyoruz” dedi....




Rossotrudniçestvo Başkanı Konstantin Kosaçyov yaptığı açıklamada 2014 yılının Ocak ayı sonunda Ankara’da Rusya Kültür Merkezi açılacağını bildirdi.


Interfax’ın aktardığına göre yurtdışında yaşayan Rusyalılarla iletişim ve uluslararası insani işbirliğinden sorumlu Rusya Federal Servisi Rossotrudniçestvo Direktörü Kosaçyov “Şimdilik kendimize Ocak ayı sonunda açılışı yapma gibi bir hedefi koyuyoruz” dedi.


Kosaçyov açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu hafta Rossotrudniçestvo temsilcileri, görüşmeleri tamamlamak üzere Ankara’ya gittiler. Bina bulduk. Yeni olan bina Aralık ayında hizmet vermeye başlayacak ve binanın donanımının tamamlanması için bir süreye ihtiyaç var”.


Türkiye tarafının Rusya’da kültür merkezi açmak istediğini belirten Rossotrudniçestvo Direktörü Kosaçyov “Anladığım kadarıyla Türkiye de açılışı 2014 yılında yapmak istiyor” dedi.


Rusya'nın Sesi


Geri Dön