19 / 04 / 2024

Ankara'daki deprem toplanma alanları TBMM'de!

Ankara'daki deprem toplanma alanları TBMM'de!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da bulunan deprem toplanma alanları ile riskli yapılarını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu..



Ankara daki deprem toplanma alanları TBMM de!


CHP  Ankara  Milletvekili Murat Emir, Ankara'da bulunan deprem toplanma alanlarına ve riskli yapılara ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.


Emir önergesinde "Ülkemizin büyük bir kısmı, 1. derece deprem kuşağında yer almaktadır. Bu gerçek depremle yaşamayı, dolayısıyla da depreme karşı en üst düzeyde önlemlerin alınmasını zorunlu kılmaktadır. Depreme karşı yapılacaklar konusunda toplumsal farkındalığın artırılması, depreme karşı dayanaklı yapıların inşa edilmesi, deprem anında ve sonrasında acil yapılacakların zaman geçirilmeksizin uygulanması karşı karşıya kalınacak olası bir felaketin faturasını en aza indirgemeyi sağlayacaktır. Deprem sonrası yapılacakların başında, yerleşim yerlerinin içinde ya da yakınlarında belirlenmiş olan güvenli alanlarda vatandaşların toplanmasını sağlamaktır. Deprem toplanma alanları bu açıdan, deprem sonrası yaşanan paniğin önüne geçilmesi ve toplumsal psikolojinin yönetilmesi açısından çok önemlidir." şeklinde ifadelerde bulunarak bu bağlamda 5 soru sordu.


Emir'in soruları

1- ) Başkentimiz Ankara’da belirlenmiş olan deprem toplanma alanları nerelerdir?

2- ) Başkentimiz Ankara’da belirlenmiş olan deprem toplanma alanlarının kapasiteleri ne kadardır?

3- ) Başkentimiz Ankara’da yürütülen deprem çalışmaları kapsamında, riskli yapıların oranı nedir, buralarda kaç kişi yaşamaktadır ve buralara ilişkin hangi tedbirler alınmıştır?

4- ) Ankara’da son 10 yılda imara açılan deprem toplanma alanı var mıdır?

5- ) Ankara'da son 10 yılda mahiyeti veya kullanım amacı değiştirilen depreme toplanma alanı var mıdır?





Geri Dön