18 / 04 / 2024

Ankara'daki köpek barınağı millet bahçesi oluyor!

Ankara'daki köpek barınağı millet bahçesi oluyor!

Ankara'daki Mogan ve Eymir göllerinin yer aldığı Gölbaşı ilçesinde Millet Bahçesi projesinin yapılacağı alan belli oldu.




Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre, Başkent'teki Mogan ve Eymir göllerinin yer aldığı Gölbaşı ilçesinde Millet Bahçesi projesinin yapılacağı alan belli oldu. Ankara’nın Atatürk Kültür Merkezi arazisinden sonraki 2. millet bahçesi, Eymir Gölü'nün hemen yanında, yaklaşık 800 bin metrekarelik alana inşa edilecek.. Millet bahçesinin kurulacağı bölgede sokak köpeklerinin bakıldığı köpek barınağı da yer alıyor.

Bölgedeki hayvanların yeni bir alana taşınacağı açıklan fakat yeni barınak kurulana kadar köpekler inşaat alanı içerisinde yer alan çamur içindeki bir bölgeye ve tellerin arasına konuldu. Sokaktaki Patili Canları Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alper Karmış konuyla ilgili olarak, “Hayvan sevmeyen insan da sevmez dedik. Bütün hayvanlar çamur denizi içinde” şeklinde konuştu.

Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise köpek barınağının Gölbaşı’ndan başka bir yere taşınacağını belirtti. ve “Büyükşehir Belediyesi köpek barınağı ile ilgili 3 yerin tahsisini aldı, buradan taşınacak. Barınağın olduğu yer Millet Bahçesi’nin yapılacağı alan içerisinde ve buradan kalkacak inşallah” dedi.

DERNEKLER TEPKİLİ

Millet bahçesinin kurulacağı bölgede ağırlıklı olarak sokak köpeklerinin bakıldığı Hayvan Barınağı da yer alıyor ve bu barınakta 4 bin civarında köpek nüfusu var. Barınaktaki hayvanların 5 bin kapasiteli yeni barınağa taşınacağı bildirildi ancak yeni barınak kurulana kadar hayvanlar, çamur içindeki bir bölgeye konuldu. Bölgede incelemeler yapan gönüllüler, federasyon ve dernekler duruma tepki gösterdi.

HAYVANLAR DA UNUTULMASIN

PADER Yönetim Kurulu Başkanı Alper Karmış, Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, “Biz millet bahçesi yapılmasına karşı değiliz. Ama bunu yaparken hem insanların hem de hayvanların sağlığının gözetilmesi, mevsim kaynaklı olumsuzluklara dikkat edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Şimdilik iki bin köpek transfer edildi. Kulübe sayısı arttırılmış olsa da, köpeklerin bulunduğu telle çevrili alanın üstü açık ve çamur nedeniyle yemek ve su kapları çamura bulanmış. Yaralı, uyuz, yaşlı ve bir bacağı olmayan köpekler sağlıklı köpeklerle bir arada. Soğuk, rüzgar var ve yoğun çamur nedeniyle yürümek dahi zor'' şeklinde konuştu.

Ankara Millet Bahçesi'nin ihalesi 18 Şubat'ta!


Geri Dön