18 / 04 / 2024

Ankara'nın 9 yıllık imar sorunu çözülüyor!

Ankara'nın 9 yıllık imar sorunu çözülüyor!

ABB Meclisi İmar Komisyonu, Çankaya Akpınar Mahallesi’nde 2011'de heyelan sonucunda askda olan yapı yasağının kaldırılması, yapılan 77 yapının iskanları ve yeni yapı olacak 17 parsel için yol haritası hazırlandı.



Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, 2011 yılındaki heyelan nedeniyle yapı yasağı gelen ve yapılan binalarda da iskan sorunları yaşanan Çankaya Akpınar Mahallesi için çalışmalara başladı. Önceki gün ABB’de, parti grup başkanvekillerinin de katılımıyla yapılan toplantıda Akpınar’daki imar sorununun çözümü için yeni bir yol haritası oluşturuldu. Toplantıda Çankaya Belediyesi yetkilileri, ada ve parselleri imar paftası üzerinden ayrıntılı olarak gösterip 9 yıllık süreç içerisinde bölgede meydana gelen sorun hakkında detaylı bilgi verdi. Toplantıda oluşturulan yol haritasıyla 2011’den bu yana büyük sorun oluşturan bölge için çözüm adımı atılacak.

 Ankara nın 9 yıllık imar sorunu çözülüyor!

BELİRLENEN KURALLARA UYMA ŞARTI

Bu kapsamda tespit edilen şartlara uyulması durumunda daha önce inşaatların yapıldığı 77 adet parselde bulunan binaların iskan ve diğer problemleri çözülecek. Yapılaşmanın yapılmadığı 17 parselde de yine şartlar kapsamında yapılaşma yapılabilecek. İmar Komisyonu'nun hazırladığı rapora göre bölgede yer alan parsellerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Önlemli Alan’ olarak tanımlanan alanlar için tespit edilen hususlara uyulacak. Mimari proje onayı aşamasında parsel ya da bina bazında gerçekleşecek laboratuvara dayalı sondajlı zemin ve temel etütünde, ‘Kazı güvenliği ve alınacak önlemlere ilişkin genelge’deki hususlara da uyulacak. Raporda ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 11 Aralık 2018’de Jeolojik Etüt Raporu’nu onayladığı bilgisine de yer verildi. İmar Komisyonu tarafından plan notları eklenerek hazırlanan rapor ABB Meclisi’nde kabul edilmesinden sonra bölgede bulunan imar uygulamaları geçerli olacak.

 Ankara nın 9 yıllık imar sorunu çözülüyor!

KANGREN HALİNE GELEN SORUN ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK

Akpınar Mahallesi’nde 2011’de yılında yaşanan heyelanın ardından Çevre Bakanlığı’nın bölgeyi yasaklı alan ilan ettiğini hatırlatan ABB Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Emin Ayaz, bakanlığın zeminde yaşanan süreci 2 yıl kontrol ettiğinden bahsetti. Ayaz, “İmar planına eklenen yeni notlarla bölgede kangren haline gelen soruna çözüm sağlanacak. Vatandaşların mağduriyeti giderilmiş olacak” diye konuştu.

Çankaya'nın 40 yıllık imar sorunu çözülüyor!


Geri Dön