25 / 04 / 2024

Ankara'nın otopark sorununa okul formülü!

Ankara'nın otopark sorununa okul formülü!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, "Metro istasyonlarına yakın olan okullarda katlı ya da yer altı otoparkı yapılmasını planlıyoruz." dedi.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"Okullara katlı ya da yer altı otopark"

Şehir merkezinde bazı okulların otopark olarak kullanılmasını düşündüklerini belirten Tuna, "Belediyemize ait birçok otoparkın kiraya verilmesi ve kira sözleşmelerinin uygun olmaması nedeniyle iptal kararları almıştık. Ancak bunlar mahkemeye gittiler ve şu anda yargı süreci devam ediyor. İnşallah mahkemeler belediyemizin lehinde karar verirse, bu otoparklar da belediye işletmesinde devam etmiş olacak. Bu arada merkezdeki bazı uygun okullara katlı ya da yer altı otopark yapılması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Özellikle metro istasyonlarına yakın olan okullarda bunu gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Tabii bunun için tüm paydaşlarla görüşmelerimiz sürüyor." şeklinde konuştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ankara'da raylı sistemlerin yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti. Tuna, ilave metro hatlarıyla ilgili taleplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a ilettiklerini açıkladı. 

Tuna, ANKAPARK hakkında da açıklama yaptı. Tuna, ANKAPARK ile ilgili işletme süresinin 10 yıl yerine 29 yıla çıkarılmasına yönelik kanun değişikliği konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisinde karar alınmasını beklediklerini de ifade etti.


Geri Dön