26 / 04 / 2024

Ankara'ya Çamlıca benzeri kule inşa edilecek!

Ankara'ya Çamlıca benzeri kule inşa edilecek!

İstanbul'da inşa edilen ve geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Çamlıca Kulesi'nin benzeri Ankara'ya geliyor. Kulenin Dikmen Çaldağ bölgesinde yapılması bekleniyor.




PTT Genel Müdürü Hakan Gültekin İstanbul'da bulunan Çamlıca Kulesi'nin bir benzerinin Ankara'ya inşa edilmesi için TBMM'de sunum yaptı. Akşam'dan Yelda Gökdağ'ın haberine göre; sunumda Ankara'nın kuleye ihtiyacı olduğunu söyleyen Gültekin şunları söyledi: "Ankara'ya kule ne zaman yapılacak? diye bir soru vardı, birkaç kere de tekrar edildi. Dikmen Çaldağ mevkiinde bir yer tahsis edildi bu sene. Önümüzdeki yıl, 2022 yılı içerisinde de yapımına başlanacak"

PTT Kule Verici Tesisleri İşletim ve Teknolojileri Genel Müdür Ahmet Selami Öğüt ise, İstanbul Çamlıca'da yapılan kulenin eşsiz olduğunu dile getirerek "Gerçekten dünyada eşi benzeri olmayan bir proje çünkü dünyanın hiçbir yerinde 100 tane FM radyonun tek bir kuleden, tek bir yayın istasyonundan verildiği bir örnek yok. O yüzden çok zor bir projeydi, hamdolsun bu projeyi kazasız, sıkıntısız atlatmış olduk ve dokuz aydır da hizmette. Şu ana kadar hiçbir problem yaşamadık" dedi.

Ankara ya Çamlıca benzeri kule inşa edilecek!

Artırılmış gerçeklik projesi hayata geçecek

Selami Öğüt konuşmasının devamında şu açıklamalarda bulundu: 

 "Kulelerimizde sosyal işletmeciliğimiz de ön plana çıkıyor. Seyir teraslarımız var, seyir teraslarımıza vatandaşlarımız geliyor. Aynı zamanda, kafelerimiz, restoran katlarımız da var. Ve yine bu kulelerde başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın ilgisini çekecek, onlara bir vizyon katacak projeler de var. İnşallah artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklikle alakalı projelerimiz de var ve kısa süre içinde bunları da hayata geçireceğiz."

Ankara'nın siluetini bozan vericiler için yeni öneri!


Geri Dön