25 / 04 / 2024

Antakya'nın çehresi değişecek!

Antakya'nın çehresi değişecek!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci " Büyükşehir Belediyesi mec-lisinin aldığı karar doğrultu-sunda 13 Kasım itibari ile bütün caddelerin bulvarların, Antakya merkeze bağlı bütün mahalleri temizledik' dedi.



Yaptığı toplantıda 10 aylık icraatlarını da anlatan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, yolların bakımı ve temizliğini çok önemsediklerini ifade ederek, icraatlarını şöyle sıraladı, "Büyükşehir Belediyesi mec-lisinin aldığı karar doğrultu-sunda 13 Kasım itibari ile bütün caddelerin bulvarların, Antakya merkeze bağlı bütün mahalleri temizledik. 

Özellikle 13 Kasım'dan sonraki süreçte büyükşehir belediyesinin de sorumluluk alması açısından bir zaman tanımak ve gerekli hazırlıkları yapmak konusunda da gerekli görüşmeleri yaptık ve 2014 sonuna kadar üzerimizde bir sorumluluk olmamasına rağmen bütün bu hizmetleri yapmaya devam ettik." 


TEMİZLİĞE ÖNEM VERDİK 


"Antakya'nın tarihi ve medeniyetler şehri olması dolayısı ile tertemiz ve pırıl pırıl olmasmı çok önemsedik. Bu kapsamda Antakya'mızın başta merkezi olmak üzere bütün mahallelerinde temizlik konusunda özel bir gayret gösterdik. Bu doğrultuda yaptığımız özel protokolle, Antakya sınırları içerisinde bulunan 183 cami, 3 kilise, 1 havra, 30 ziyaret ve türbede vatandaşlarımızın daha rahat ibadet edebilmeleri için temizlik çalışması yaptık. Bu doğrultuda bütün ibadethanelerimiz en az ayda bir kere olmak üzere ekiplerimiz tarafından temizlenecek." 


VATANDAŞIMIZIN AYAĞI ÇAMURA DEĞMEYECEK 


"Yolların bakımı konusunu da çok önemsedik. Bu doğrultuda 2014 yılında 10 bin ton asfalt malzemeyi 95 mahallemizin yollarının bakımı ve genişletme çalışmalarında kullandık. 80 bin metrekare parke taşı döşedik. Tamirin ötesinde daha önce hiçbir şekilde yol olmayan, çamur içindeki alanlara da 150 bin metrekare parke taşı uygulaması yaptık. Kısaca 2014 yılında 230 bin metrekare parke taşı kullandık. 2015 yılındaki hedefimiz ise 20 bin ton asfalt malzemesi kullanmak. Haziran ayı sonuna kadar 500 bin metrekare olmak üzere 2015 yılı içerisinde toplam 1 milyon metrekare parke taşı döşemeyi hedefliyoruz. Böylece 95 mahallemizde vatandaşımızın ayağı çamura değmeyecek." SERİNYOL DATABİAT PARKI "Antakya merkezde 95 tane parkımız bulunuyor. Bu parklarımızın temizlik ve bakım çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Göreve geldiğimizin ertesi günü bütün parklarımızın bakımı konusunda köklü çalışmalar yaptık. 

Mevcut 95 parkın 10 tanesini tekrar ayağa kaldırdık. Ayrıca mevcut parklara ilaveten toplam 10 dönüm büyüklüğünde 4 tane yeni parkı hizmete açtık. Bunun yanında Antakya'da yeni mesire yerleri oluşturmayı planlıyoruz. Bununla ilgili özel bir çalışma yaptık. Serinyol mahallesinde bulunan yıldırım deresinde mevkisinde bulunan 120 bin dönümlük alanda tabiat parkı oluşturmayı planlıyoruz. Aynı şekilde Kisecik İçme suları bölgesinde de 60 dönümlük bir mesire yeri oluşturacağız" 


SOSYAL BELEDİYECİLİK 


"Sosyal belediyecilik anlamında sınava hazırlık konusunda çocuklara ve gençlere destek olduk. Yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik şu ana kadar 256 öğrencimizi TEOG sınavına hazırladık. 

Önümüzdeki süreçte 15 şubattan sonra 256 olan sayıyı 500'e çıkartacağız. 


Üniversiteye hazırlık konusunda yine kurslarımız var. Gençlerimize sahip çıkıyoruz. Şu ana kadar 135 öğrenciye katkıda bulunduk. Hedefimiz bu sayıyı 180'e çıkardık. Çocuklarımızı servisle evlerinden alıp kurstan sonra tekrar evlerine bırakıyoruz." 


AYRIM YAPMADAN HİZMETE DEVAM 


"65 yaşını geçmiş kimi kimsesi olmayan yaşlılarımız için ev de bakım hizmeti gerçekleştireceğiz. Temizliğinden, kuaför hizmetine kadar bu insanlarımıza her türlü desteği vereceğiz. Bu hizmetlerimizin tümünü 95 mahallemizde, oy verdi vermedi şeklinde ayrım yapmadan sürdüreceğiz. Antakya'mızın geleceğe taşınması konusunda zaman kaybına tahammülüz yok. Az söz çok icraat yaparak bundan sonraki süreçte de hizmetlerimiz devam edecek." 


Antakya Zafer Gazetesi


Geri Dön