28 / 03 / 2024

Antalya Karayolları arazisi çekim merkezi olacak!

Antalya Karayolları arazisi çekim merkezi olacak!

Alanya’da turizmciler ve muhtarlarla bir araya gelerek sorunları dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’ya 256 milyonluk alt yapı yatırımı yaparken, kent geneline yapılan yatırımın ise 764 milyon lira olduğunu söyledi. 



Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nde (ALTİD) turizmcilerle bir toplantı yapan Başkan Türel, Büyükşehir Belediyesi olarak turizmin gelişmesi için çok önemli gayretleri ortaya koyduklarını dile getirdi. 

Alanya’ya 256 milyonluk alt yapı yatırımı yaptıklarını da sözlerine ekleyen Türel, “250 kişilik ASAT ekibimizle Alanya’nın altyapısında sıkıntı olmaması için büyük bir gayretin içindeyiz. 2013 senesinde Antalya’da 539 köyün tamamına yapılan toplam yatırım 10 milyon lira idi. Büyükşehir Yasası ile bugün sadece Alanya alt yapısına 256 milyon lira, Alanya geneline 764 milyon liralık yatırım yapabilmişiz” dedi.

Karayolları arazisi çekim merkezi olacak

Alanya’da turizme fayda sağlayacak projeler geliştirdiklerini anlatan Türel, şunları söyledi: “İşte bunlardan bir tanesi hep atıl alan olarak, halkın kullanımına açılamayan Alanya’nın en güzel yerindeki 50 dönümlük karayolları arazisi. Burayı gençler, yaşlılar, çocuklar ve turistler için bir cazibe alanı haline dönüştüreceğiz. Antalya’daki Konyaaltı Sahil Projemiz gibi burası da Alanya’nın turizm kalitesine ciddi katkı sağlayacak.” dedi. 

 Türel, “Bugüne kadar Büyükşehir Meclisi’nde Alanya’nın imarı ile ilgili gelen bir tek konu olumsuz geçmedi. Belde belediyeleri döneminde büyük zorluklar çıkaran sorunları bu dönem Büyükşehirde çözdük. Alanya’nın birçok mahallesinde 1/5000 ölçekli planları yaparak Alanya Belediyesi’ne verilmesi gereken destek ne ise veriyoruz”  diye açıklamalarda bulundu. 


Geri Dön