19 / 04 / 2024

Antalya Kent Yaşam Parkı Projesi tamamlanıyor!

Antalya Kent Yaşam Parkı Projesi tamamlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi bünyesinde yer alan Kent Müzesi çalışmalarını yerinde inceledi. 



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi'nde devam eden çalışmaları yerinde gördü. Proje kapsamında Kent Müzesi işlevini yürütecek, uzun yıllar Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası olarak kullanılan Tarihi Halkevi Binası'nda incelemelerde bulunan Başkan Böcek, bürokratlarından bilgi aldı. Geziye Haşim İşcan Mahalle Muhtarı Halil Ay da eşlik etti. 

Alanın Antalyalıların hafızasında çok önemli bir yere sahip olduğundan bahseden Başkan Böcek, "Tüm unsurların aslına uygun olarak korunmasını sağlayarak, yapılacak düzenlemelerin ardından burayı bir kent müzesi olarak Antalyamıza kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

DURMUŞ PROJEYİ YENİDEN BAŞLATTIK

Başkan Muhittin Böcek, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi'nin, yaklaşık 138 bin metrekarelik alan üzerinde yer alan ve 1'nci derece doğal sit alanında kalan Karaalioğlu Parkı ve çevresinin yeniden kent yaşamına sunması için yarışma sonucunda kazanılan bir proje olduğunu hatırlattı. Geçen dönem ihalesi yapılan projeyi göreve geldiklerinde durmuş bir halde bulduklarını anlatan Başkan Muhittin Böcek, "Yüklenici firma ile görüşüp, sorunları çözerek çalışmaları tekrar başlattık. Yıkılan eski stadyum yerindeki park ve otopark düzenlemesini tamamladık. Bu alana kent hafızasında önemli bir yeri olan Vatan Kıraathanesi'ni kazandırdık" açıklamasında bulundu.

ESKİ BELEDİYE ALANI PARK OLDU

Eski Büyükşehir Belediyesi hizmet birimlerinin bulunduğu yer aldığı alanı da park düzenlemesiyle Karaalioğlu Parkı'na dahil ettiklerinden bahseden Başkan Muhittin Böcek, "Alanı tüm prefabrik yapılardan arındırıp, mevcut tüm ağaçları koruyarak çevre düzenlemeleri ile kente yakışır bir alan olarak Antalyamıza kazandırdık" diye konuştu.

TARİHİ YAPILAR MÜZE OLACAK

Başkan Muhittin Böcek, proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası olarak kullanılan, taşınmaz kültür varlığı tescilli Tarihi Halk Evi Binası'nın giriş katının Belediye Tarihi Müzesi, üst katının ise ise Başkanlık Ağırlama mekanı olarak değerlendirildiğini söyledi. Başkan Böcek, alandaki eski Fen İşleri ve Çevre Koruma Dairesi Başkanlık binalarının da müze işlevi göreceklerini sözlerine ekledi. Başkan Böcek, bina ile ilintili olan Şehir Tiyatrosu Sahnesi'nin de proje kapsamında yenileme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

KAPALI SPOR SALONU ÖZÜNE DÖNÜYOR

Antalyalıların hafızasında ve anılarında çok önemli bir yeri olan Atatürk Kapalı Spor Salonu'nu halktan gelen yoğun talebin yükseldiği özüne döndüreceklerini anlatan Başkan Böcek, "Eski Kapalı Spor Salonu'nun mevcut çatısı korunmak suretiyle yapısal güçlendirmesini yapacağız. Eski işlevine uygun şekilde spor aktivitelerinin yapılabileceği yarı açık bir spor alanı olarak değerlendirileceğiz" diye konuştu.

Haşim İşcan Mahalle Muhtarı Halil Ay, halkın sesine kulak vererek Eski Kapalı Spor Salonu'nu özüne döndürmeyi kararlaştıran Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e teşekkürlerini iletti.


Geri Dön