26 / 04 / 2024

Antalya Muratpaşa'ya kardeş belediyeler geliyor!

Antalya Muratpaşa'ya kardeş belediyeler geliyor!

Muratpaşa Belediyesi Antalya'da bir ilke imza attı. Turunç Masaca vatandaş tarafından önerilen bir teklif meclis gündemine girdi Muratpaşa Belediye Meclisi'nin Ocak ayı ilk toplantısı yapıldı.



Turunç Masaca vatandaş tarafından önerilen bir teklif meclis gündemine girdi Muratpaşa Belediye Meclisi'nin Ocak ayı ilk toplantısı yapıldı. Toplantıda bir vatandaşın Turunç Masa kanalıyla yaptığı bir öneri ilk kez gündem maddesi olarak mecliste görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi. 


Geçtiğimiz hafta sonu yapılan CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı seçimlerinden mağlup ayrılan Songül Başkaya CHP grup sözcülüğünden ayrıldı. Başkaya'nın yerine ise Hüseyin Sarı grup sözcüsü oldu. 

Bu arada Denetim Komisyonu ve çeşitli komisyonlardan istifa eden Murat Şimşek'in yerine yeni komisyon üyelerinin de seçimi yapıldı. 


Denetim Komisyonuna, Mustafa Reşat Oktay, Yener Altıntaş, Mustafa Çetin, Mehmet Yıldırım ve Mehmet Altınsoy seçildi. 

Çeşitli komisyonlarda görev yapan ancak istifa eden Murat Şimşek'in yerine Planlama ve İmar Komisyonuna Nuran Yılmaz, Gençlik ve Spor Komisyonuna Cem Kotan, Meclis Araştırma Komisyonu'na Ali Kuş, Hukuk İnceleme ve Araştırma Komisyonuna Hasan Hüsnü Kilit seçildi. İsim Verme Komisyonundan istifa eden İbrahim Cephaneci'nin yerine ise Mehmet Tosun seçildi. 


KARDEŞ BELEDİYELER GELİYOR 


Muratpaşa Belediyesi Girit Adası Hanya Belediyesi ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ile kardeş olacak. 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'da çok sayıda Girit'ten gelen mübadil olduğunu belirterek, "Nisan ayından bu yana Girit'ten mübadil olarak göç etmiş kardeşlerimizle Girti'ten bir belediye ile kardeş olmayı görüştük. 

Hanya Belediyesi bizimle kardeş olma istediğini belirtti. Dünya barışına, kentin kültürel gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. 

Giritliler Derneği ve Yunan kökenli Türk vatandaşları bu konuda girişimlerde bulundular. Girit Adası Hanya Belediyesi bu konuda kardeşlik talebinde bulundu. 

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'de Antalya'yı çok sevdiğini ve bize teknolojik anlamda katkıda bulunabileceğini belirtti." Dedi. 


TURUNÇ MASA'YA VATANDAŞ ÖNERDİ, MECLİS GÜNDEMİNE GELDİ 


Muratpaşa Belediyesi kısa süre önce kurduğu Turunç Masa'dan gelen teklifleri ve vatandaşların önerilerini değerlendirmeye başladı. 

Bir vatandaş helikopterle düşerek şehit olan Hava pilot Deniz Akdam'ın isminin bir parka verilmesini Turunç Masa kanalıyla önerdi. 

Bu öneri Muratpaşa Belediyesi tarafından gündeme alınırken, Antalya'da bir ilk de gerçekleşmiş oldu. 

Başkan Uysal, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi : "Turunç Masa'ya kim gelmiş, hangi görüşten insan gelmiş bizim için önemli değil. Ayrım yapmıyoruz. 

Turunç Masa'ya düşen bir öneri Meclisin gündemine geldi. Bu değerli bir katkı. Kent yönetimine bir katkı. 

Bizim görmediğimiz bir eksikliği vatandaş tarafından yapılan öneri ile meclis gündemine getiriyoruz. 

Hepimiz için övünç duyulacak bir konu" dedi. 


Antalya Akdeniz Güncel


Geri Dön