28 / 03 / 2024

Antalya TFF Belek tesisleri için imar değişikliği onaylandı!

Antalya TFF Belek tesisleri için imar değişikliği onaylandı!

TFF, Antalya'nın dünyaca ünlü turizm bölgesi Belek'te özellikle alt liglerdeki kulüplerin kamp yapmalarına olanak sağlayacak tesislerin kurulması için gerekli imar plan değişikliği Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaaylandı



TÜRKİYE Futbol Federasyonu'nun (TFF), Antalya'nın dünyaca ünlü turizm bölgesi Belek'te özellikle alt liglerdeki kulüplerin kamp yapmalarına olanak sağlayacak tesislerin kurulması için gerekli imar plan değişikliği Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

Liglere verilen devre arasında yerli ve yabancı takımların kamp yaptığı, futbol buluşmalarına ev sahipliği yapan, milli takımın kışın kamp merkezi olarak seçtiği Belek'te, TFF'nin kuracağı tesisler için ilk adım atıldı. Kasım ayında G-20 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapan Belek'te alt liglerdeki kulüplerin kamp yapmalarına olanak sağlayacak, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin benzerinin inşa edilmesi için seçilen alan 'Belek Özel Çevre Koruma Bölgesi' içinde yer alıyor.

OYBİRLİĞİYLE PLAN DEĞİŞİKLİĞİ

Tesislerin kurulacağı Boğazak Mevkii'ndeki parsel, Belek Özel Çevre Koruma Bölgesi çevre düzeni planında 'kentsel gelişme alanı' ve 'tarım alanı' olarak belirlenirken cuma günü toplanan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tüm siyasi partilerin oy birliğiyle bölgeye ilişkin plan değiştirildi. Bölge 'kentsel ve bölgesel spor alanı' şeklinde yeniden planlandı.

KURUMLARDAN ORTAK GÖRÜŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayıyla yürürlüğe girecek plana göre yaklaşık 250 dönümlük parselin 230 dönümü mera alanı olarak planlarda yer aldı. Alanın içinde aile sağlık merkezi ve cami de yer alacak. Mera parselinin tahsis amacı değişikliğiyle ilgili İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde ekim ayında başlayan yazışmalar devam ederken Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum, çevre düzeni plan değişikliğiyle ilgili olumlu görüş bildirdi.

'SU BİRİKİR' UYARISI

Ancak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, alanın 'önlem alınabilecek nitelikte' şişme, oturma gibi sorunlu alan olduğunu, aşırı yağışlı mevsimlerde yüzey suyunun birikebilecek nitelikte olduğunu bildirdi. Belek'in Boğazak Mevkii'nde kurulacak tesisler Antalya- Alanya karayoluna 8 kilometre, Antalya Havalimanı'na 30 kilometre, denize ise 3 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

PLANLAMADAN SONRA TAHSİS

Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, TFF Belek kamp ve eğitim tesislerinin inşası için gerekli çalışmaların Büyükşehir Belediyesi ve TFF arasında imzalanan protokol çerçevesinde devam ettiğini söyledi. Söz konusu planlamanın ardından alana tahsis çalışmalarının başlayacağını kaydeden Bayraktar, "Bu tahsisin gerçekleşmesi için kamu yararı kararı alınması gerekiyor. Bu planlama bu noktada büyük önem arz ediyordu" dedi. Bayraktar, yapılan planlamanın Belek Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarında herhangi bir küçülmeye, daralmaya neden olmadığını da sözlerine ekledi. 


Haber Antalya





Haber Antalya Hilal gazetesinde şu şekilde;



Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Antalya'nın dünyaca ünlü turizm bölgesi Belek'te özellikle alt liglerdeki kulüplerin kamp yapmalarına olanak sağlayacak tesislerin kurulması için gerekli imar plan değişikliği Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Liglere verilen devre arasında yerli ve yabancı takımların kamp yaptığı, futbol buluşmalarına ev sahipliği yapan, milli takımın kışın kamp merkezi olarak seçtiği Belek'te, TFF'nin kuracağı tesisler için ilk adım atıldı. Kasım ayında G-20 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapan Belek'te alt liglerdeki kulüplerin kamp yapmalarına olanak sağlayacak, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin benzerinin inşa edilmesi için seçilen alan ' Belek Özel Çevre Koruma Bölgesi' içinde yer alıyor. OYBİRLİĞİYLE PLAN DEĞİŞİKLİĞİ Tesislerin kurulacağı Boğazak Mevkii'ndeki parsel, Belek Özel Çevre Koruma Bölgesi çevre düzeni planında 'kentsel gelişme alanı' ve 'tarım alanı' olarak belirlenirken cuma günü toplanan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tüm siyasi partilerin oy birliğiyle bölgeye ilişkin plan değiştirildi. Bölge 'kentsel ve bölgesel spor alanı' şeklinde yeniden planlandı. 



Antalya Hilal



Haber  Ankara  Son Söz gazetesinde şu şekilde yer aldı;


TFF Antalya'nın dünyaca ünlü turizm bölgesi Belek te özellikle alt liglerdeki kulüplerin kamp yapmalarına olanak sağlayacak tesislerin kurulması için gerekli imar plan değişikliği Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. 

I.iğlere verilen devre arasında yerli ve yabancı takımların kamp yaptığı, futbol buluşmalarına ev sahipliği yapan, milli takımın kışın kamp merkezi olarak seçtiği Belekte, TFF'nin kuracağı tesisler için ilk arlım atıldı. Kasım ayında G-20 Liderler Zirvesi ne ev sahipliği yapan Belek'te alt liglerdeki kulüplerin kamp yapmalarına olanak sağlayacak, Riva Masan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin benzerinin inşa edilmesi için seçilen alan 'Belek Özel Çevre Koruma Bölgesi' içinde yer alıyor. 


Ankara Son Söz


Geri Dön