25 / 04 / 2024

İzmit Belediyesi Meclisi’nden Ekşi ailesinin arazisi için imar değişikliği!

İzmit Belediyesi Meclisi’nden Ekşi ailesinin arazisi için imar değişikliği!

İzmit Belediye Meclisi Toplantısı’nda Ekşi ailesinin İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki arsa için imar planı değişikliği teklifi oy birliğiyle geçti. İmar planına göre;  Ekşi ailesinin arsasında dört kat olan imar izni sekiz kata çıkmış oluyor ve çatı katı yapılmasına ise izin verilmiyor.



Ekşi ailesinin İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki arsa için imar planı değişikliği İzmit Belediye Meclisi Toplantısı’nda oylandı.

Kocaeli Denge Gazetesi’nde yer alan habere göre; İzmit Belediye Meclisi Toplantısı’nda, Ekşi ailesinin İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki arsası için imar planı değişikliği teklifi oyçokluğu ile kabul edildi. O madde bugün Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de gündeme alındı. Bu gündem maddesi tüm partilerin oyçokluğu ile komisyona gönderildi. Sadece Ekşi ailesini kapsayan bu düzenlemede tüm partilerin ortak paydada buluşması dikkat çekti. Oyçokluğu ile meclisten geçen karara göre; Ekşi ailesinin arsasında emsal artışı olmayacak. Ancak dört kat olan imar izni sekiz kata çıkmış olacak. Çatı katı yapılmasına ise izin verilmeyecek.  


Geri Dön