20 / 04 / 2024

Antalya, vizyon projelerle çağ atlıyor!

Antalya, vizyon projelerle çağ atlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’yı vizyon projeleri ile marka şehir haline getiriyor.



Antalya’ya sihirli dokunuşlar yaparak büyük bir değişime uğratan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, vizyonu ile Antalya’nın bir dünya kenti haline gelmesinin de önünü açıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Antalyalıların desteği ile hayal denilen projeleri birer birer başlatan ve gerçekleştiren Başkan Türel, marka kent Antalya hedefine de emin adımlarla yaklaşıyor.  

Boğaçayı Projesi başladı

Antalya’nın geleceğine yön verecek Boğaçay Projesi’nin ilk etabını başlatan Başkan MenderesTürel, taşıdığı afet riskiyle Konyaaltı’nı tehdit eden Boğaçayı’nı kente büyük katma değer sağlayacak bir yaşam alanına dönüştürüyor. Proje kapsamında taşkın önlemeye yönelik alt yapı çalışmaları ve denizi içeri alınması devam ediyor. Yıllardır sel ve taşkınlarla adı sık sık gündeme gelen Boğaçayı, proje tamamlandığında Antalyalılara hem sosyal hem de ekonomik anlamda destek sağlayacak. Yaklaşık 1 milyar TL'ye mal olması beklenen mega projenin diğer etaplarında safari parkı, film platosu gibi çekim merkezleri ile yıllardır Antalya’nın kanayan yarası olan Boğaçayı gelir kaynağına dönmüş olacak.

Konyaaltı Sahili dünyanın en güzeli oldu

Antalya’nın çehresini değiştiren en önemli projelerden bir diğeri de Konyaaltı Sahil Antalya Yaşam Park projesi…Konyaaltı Sahilini tam bir pırlanta gerdanlığa kavuşturan proje sezon öncesi tamamlandı ve hizmete açıldı. 

Tünektepe şehir manzarasını güzelleştirecek

Teleferik projesinin hayata geçmesi ile ilk adımı atılan Tünektepe Projesi de Antalya’nın vizyon projeleri arasında yer alacak. Muhteşem mimarisiyle kartpostalları süsleyecek olan Tünektepe Projesi ile Antalya yeni bir çekim merkezine kavuşacak. Tünektepe’de Antalya’nın gelecekteki simgesi olabilecek 30 odalı bir turistik tesis, cazibe merkezi ve yaşam alanı projesi hayat bulmuş olacak. 

Antalya Cami Türk ve İslam Medeniyetleri Müzesi

Doğa ve deniz turizminin en büyük merkezlerinden olan Antalya’nın kültür turizminin de aranılan merkezlerinden biri olacak olan Antalya Cami ve Türk İslam Medeniyetleri Müzesi’nin çalışmaları devam ediyor. 10 bin kişilik kapalı ibadet alanı 20 bin kişilik açık mekandan meydana gelen Antalya Camii Külliyesi içinde yer alacak müzede Türk ve İslam Medeniyetlerine ait sanat eserler ve bilimsel çalışmalar, modern sergicilik anlayışı ile sunulacak. Yüzyıllarca Antalya'ya hizmet verecek olan Antalya Cami Projesi mimari özellikleriyle ve içerisindeki Türk İslam Sanatları Müzesi ile kentin kültür ve turizmine katkı sağlamış olacak.
 


Geri Dön