29 / 03 / 2024

Antalya'daki 54 sağlık tesisinin inşaatı tamamlandı!

Antalya'daki 54 sağlık tesisinin inşaatı tamamlandı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Antalya'da 54 sağlık tesisini tamamladık" dedi.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Antalya Spor Salonu'nda düzenlenen Antalya 6'ncı Olağan İl Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, tıpkı iman gibi millete hizmet etmenin de nasip işi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz vatanımızı da milletimizi de büyük bir tutkuyla seviyoruz. Biz makam, mevki, rütbe, paye düşkünü değiliz, biz insanımıza sevdalıyız. Biz milletimize, ülkemize aşığız. Biz vatanımızın her bir karış toprağına, onun üzerinde kurulmuş olan şehirlerimize tutkuyla bağlıyız. Biz 81 vilayetimizin tamamına hizmet etmek, onları büyütmek, huzura, güvenliğe, refaha kavuşturmak, imar ve inşa etmek için yollardayız." diye konuştu.

"Nasıl aşkınan çalışan yorulmaz ise biz de sizlere, Antalya'ya hizmet etmekten yorulmuyor, yüksünmüyoruz." diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu anlayışla geride kalan 15 yılda Antalya'ya 31 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirtti.

- Antalya'da 54 sağlık tesisini tamamladık

Antalya'da 19'u hastane olmak üzere toplam 54 sağlık tesisini tamamladıklarını, Finike Devlet Hastanesi ile beraber 4 sağlık tesisinin inşasının devam ettiğini dile getiren Erdoğan, bin yataklı şehir hastanesi dahil toplam 39 sağlık kuruluşuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Recep Tayyip Erdoğan, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aracılığıyla 3 bin 849 konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini söyleyerek, Antalya'daki bölünmüş yol uzunluğunu 15 yılda 640 kilometreye çıkardıklarını belirtti.

İnşa edilen Aydın-Denizli Otoyolu'nu Afyonkarahisar ve Antalya'ya kadar uzatacak projenin ihalesinin yıl içinde yapılacağını da müjdeleyen Erdoğan, Denizli-Burdur ile Burdur-Antalya otoyollarının proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzunluğu 155 kilometre olan Antalya-Alanya Otoyolu projesinin ön çalışmalarının tamamlandığını, en kısa sürede ihalesine ve inşasına başlanacağını belirtti.

Erdoğan, 19 kilometre uzunluğunda 15 istasyona sahip olan Antalya şehir meydanı-havalimanı-EXPO tramvay hattının tamamlanıp hizmete alındığını söyleyerek, şu şekilde konuştu:

"Antalya'yı yüksek hızlı tren ve hızlı tren hatlarıyla İstanbul, İzmir,  Ankara  ve ülkemizin dört bir yanına bağlıyoruz. Bununla ilgili projelerimizde son aşamasına gelindi. Antalya Havalimanı'nı iç ve dış hatlar terminal binasını büyüterek, yıllık 35 milyon yolcu kapasitesine ulaştırdık. İkinci bir havalimanı olarak Gazipaşa Havalimanı'nı Antalya'ya kazandırdık. Üçüncü havalimanı için de şu anda kolları sıvadık. 4 milyon yolcu kapasitesi ve 850 milyon lira yatırım bedeli olan Batı Antalya Havalimanı'nı 2022 yılına kadar tamamlayıp hizmetinize sunmayı hedefliyoruz. Kaş ve Alanya yat limanlarını hizmete açtık. Demre ve Gazipaşa yat limanlarının yapımı da sürüyor. Turizmimizin adeta başkenti olan Antalya için ayrıca Demre'de bir kruvaziyer limanı da yapmayı planlıyoruz."


Geri Dön