27 / 04 / 2024

Antalya'daki projeler G20 zirvesine yetişecek!

Antalya'daki projeler G20 zirvesine yetişecek!

ANSİAD'IN kahvaltılı toplantısının konuğu Karayolları 13.Bölge Müdürü Şenol Altı ok oldu. Altıok, Hal, Demokrasi, Altınova, Aksu, Havaalanı ve Expo Köprülü Kavşaklarını bu yıl yapılacak G20 Zirvesi'ne yetiştireceğiz" dedi.



ANSİAD'IN kahvaltılı toplantısının konuğu Karayolları 13.Bölge Müdürü Şenol Altıok oldu. Altıok, Hal, Kaarayolları 13.Bölge Müdürü Şenol Altıok, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) kahvaltılı toplantısına konuk oldu. Toplantı Başkanlığını ANSİAD Başkan Yardımcısı Sadi Kan’ın yaptığı, Yönetim Kurulu ve dernek üyesi iş insanlarının katıldığı toplantıda Bölge Müdürü Altıok, göreve geldiği günden bugüne kadar yaptığı çalışmaları anlatıp, soruları yanıtladı. Karayolları 13.Bölge Müdürlüğü’nün çalışma alanı hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Şenol Altıok, şunları söyledi: Karayolları 13.Bölge Müdürlüğü’nün çalışma alanı hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Şenol Altıok, şunları söyledi:

“Karayolları 13.Bölge Müdürlüğü 42 Bin 552 Kilometrelik bir alanda, 3 ilin tamamını (Antalya, Burdur, Isparta) ve 2 ilin de (Afyonkarahisar, Muğla) bir kısmını kapsamaktadır.  Tüm bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında Bin 995 Kilometre devlet yolu, Bin 527Kilometre il yolu olmak üzere toplam 3Bin 522 Kilometre karayolu bulunmaktadır. Antalya ilinde ise 974 Kilometre devlet yolu,  805 Kilometre il yolu olmak üzere toplam Bin 779 Kilometredir.”


Yollar G20’ye hazır

Antalya çevresinde biten ve yapımı devam eden yol çalışmalarını anlatan Altıok, “Hal, Demokrasi, Altınova, Aksu, Havaalanı ve Expo Köprülü Kavşaklarının 2015 yılının Kasım ayında yapılacak olan G20 Zirvesi’ ne kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, Aksu, Hal ve Altınova Kavşaklarında çalışmalara başlanmıştır. Devamındaki Serik ve Kadriye Köprülü kavşaklarının proje çalışmaları tamamlanmış olup yapım çalışmalarına başlanması planlanmaktadır” dedi.


Antalya Kuzey çevre yolunun 2014 yılı yatırım planına alındığını vurgulayan Altıok, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Toplam 50 km uzunluğundaki güzergahın 37 Km’ lik Kuzey Doğu tarafının projesi tamamlanmıştır. 13 Km’ lik Kuzey Batı kesiminde proje mühendislik hizmetleri çalışmaları tamamlanma aşamasındadır. Toprak Reformu Genel Müdürlüğünce toplulaştırma çalışmaları devam etmektedir. Yol yapım ihalesi 2014 Kasım ayında Genel Müdürlüğümüzce yapılmıştır. İhale süreci devam etmektedir”


Batı Çevre yolunda çalışmalar devam

Batı Çevre yolunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol ALTIOK, şunları söyledi:

“Toplam 14,8 km uzunluğundaki Antalya Batı Çevre Yolunda Serbest Bölge-Boğaçay Köprüsü arasında 6 kilometrelik kesim bitümlü temel seviyesinde tamamlanmıştır. İmar uygulaması ile terkinleri yapılan ve muktesat ödemeleri Karayolları Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen kesimlerde ve Serbest Bölge Köprülü Kavşağında yapım çalışmaları devam etmektedir. 2015 Yılında 7 kilometrelik kesimin binder seviyesinde tamamlanması hedeflenmektedir.”

Antalya-Kemer-Tekirova-Finike yolunun 80 Kilometrelik kesiminin bölünmüş yol olarak trafiğe açıldığını anlatan ALTIOK, tek yol olarak hizmet veren Kumluca’ ya kadar 30 kilometrelik kesimin bölünmüş yol proje çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.



Transit Trafik Problemini Çözeceğiz

Karayolları Bölge Müdürlüğü olarak genellikle Antalya’nın doğusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Altıok, ” Antalya’nın genel nüfusu 2 Milyon 200 Bin civarındadır. 1 Milyon 200 bin Antalya şehir merkezinde yaşıyor. Kurumumuz tarafından bu durum öngörülerek ona göre projeler hazırlanmış. Şehir merkezinde yaptığımız çalışmalarla transit trafik problemini çözeceğiz” dedi.


Tarihi Köprüleri restore ediyoruz

Bölgede var olan tarihi köprülerle ilgili de restorasyon çalışmaları yaptıklarını anlatan Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol ALTIOK,  yollardaki ana güzergahlarda peyzaj ve düzenleme çalışmaları yaptıklarını belirterek  “Bu doğrultuda 2015 yılında 15 Bin fidan dikmeyi hedefliyoruz”  diye konuştu.

Altıok, bir işadamının teknik yapılarda göze çarpan görüntü kirliliğiyle ilgili “Sanatçılarla çalışın, bu yaklaşım eseri güzelleştirir, esere ruh katar”  önerisini  “ Projelerimizi Estetiği göz önüne alarak ve yeni teknolojilerle yapmayı düşünüyoruz” şeklinde yanıtladı.



Antalya Beyaz


Geri Dön