18 / 04 / 2024

Antalyaspor Tesisleri 7 Temmuz 2016'da kapılarını açacak!

Antalyaspor Tesisleri 7 Temmuz 2016'da kapılarını açacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, hem altyapıya destek verecek, hem de kulübe ek gelir sağlayacak Antalyaspor Kolejleri projesinin müjdesini verdi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde ikinci döneminin ikinci yılını tamamlamaya hazırlanan Menderes Türel, yatırımları yerinde inceledi. Basın mensuplarıyla birlikte 265 milyon lira yatırım bedelli 10 tesisi inceleyen Türel'e, Genel Sekreter Birol Ekici ve ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay da eşlik etti.


HER DETAY DÜŞÜNÜLDÜ 

Menderes Türel'in ilk durağı Antalyaspor Tesisleri oldu. Antalyaspor'un senelerdir özlediği kamp tesisinin 7 Temmuz 2016'da kapılarını açacağını ifade eden Türel, "Dünyadakilerle boy ölçüşebilecek bir tesis. Dünyadaki en önemli kamp tesisleri olan Fransa ve İngiltere'deki milli ve kulüp takımlarının kamp tesisleri incelendi. Proje nihai noktaya geldi" diye konuştu. Türel, tesislerde biri bin 800 kişilik tribüne sahip olmak üzere 4 saha, fitness center, hidro terapi havuzu ve konferans salonu gibi her detayın bulunduğunu ifade etti.


TARİHİNİN EN ÖNEMLİ ADIM 

Türel, Antalyaspor tarihinde önemli dönüm noktaları olduğunu hatırlatarak, "Tesisleri, Antalyaspor'un kuruluşundan sonra yapılan en önemli adım olarak nitelendirebilirim" dedi. Bu tesislerle birlikte Antalyaspor Koleji projesini hayata geçireceklerini açıklayan Türel, "Antalyaspor Kolejleri, Antalyaspor'un geleceğinin gerçek teminatı olacak. Sadece Antalya ve çevresi değil, bölgedeki yetenekli gençleri burslu okutmak suretiyle hem eğitim almalarını sağlayacağız, hem de spor branşlarında Antalyaspor'un altyapısını oluşturacak bir temeli oluşturacağız. Altyapısında yetiştikten sonra inşallah milli düzeyde de gururumuz olurlar. Antalyaspor Kolejleri aynı zamanda Antalyaspor için ek gelir kaynağı olacak" dedi. Kolej için arazi tahsisinin gerçekleştiğini ifade eden Türel, "Tesislerin arkasında yer alan 100 dönümlük alanda kolej projemiz hayata geçecek. Avan projesi bitmek üzere. İlkokul, ortaokul, lise branşlarında olacak. Bunun bir ileri boyutu Antalyaspor Üniversitesi olur inşallah. Muhteşem olur. Başka kulüplere bakıyoruz, üniversiteleri var. Bizim neden olmasın" ifadelerinde bulundu.


EXPO İÇİN DÜNYA REKORU 

18 kilometrelik EXPO raylı sistem hattının 8 ay gibi rekor bir sürede tamamlandığını açıklayan Türel, "Tüm çalışmalar 22 Nisan'a yetiştirilecek. Sakarya'da üretilen vagonların ilk ikisi Nisan başında gelecek. Deneme sürüşleri başlayacak. Toplamda 18 vagon alacağız. Mevcut vagonlarla kapasitemiz 34'e ulaşacak. 100 milyon liralık yatırımı vagonlar için harcayacağız. EXPO bölgesindeki peyzaj çalışmaları için de 30 milyon lira harcanacak" dedi. Aksu yolu üzerinde köprüde raylı sistemin geçişi konusunda unutulup sonradan yapıldığı eleştirilerini yanıtlayan Türel, "Burada başından beri raylı sistem hattı vardı. Üst geçidin üstünden planlandı. Bunun sağından ve solundan geçilmesinin şansı yoktu. İnsanları bilmeden sormadan sanki sadece onlar biliyormuş gibi suçluyorlar. Emeğe saygısızlık. Bu iş için saçını ağartan insanlara haksızlık yapıldı" dedi.


EN BÜYÜK YATIRIM 

85 milyon lira ile 10 proje arasında en büyük bütçeye sahip olan Doğu Garajı projesiyle ilgili de konuşan Menderes Türel, "Kent merkezinde iddialı bir sözümüz var. O turist bu merkeze girecek" dedi. İlk tarihi eserlerin çıkmasıyla 'petrol bulmuş kadar sevindiğini' ifade eden Başkan Menderes Türel, "Mezar kalıntılarını müze müdürlüğü saklıyor. Proje bittiğinde replikaları bu alanda sergilenecek. Çok önemli bir turistik cazibe ortaya çıkacak" dedi. Türel, nekropol alanının bu yılın sonuna kadar tamamlanacağını, eski Doğu Garajı esnafının taşınacağı geleneksel çarşının ise 2 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı.


BU YAZ YENİ BİNAYA TAŞINIYORUZ

Üstyapı ve altyapı yatırımlarıyla Antalya'yı şantiye haline getirdiklerini ifade eden Türel yeni hizmet binasıyla ilgili de konuştu. Türel, 42 bin metrekarelik inşaat alanına sahip hizmet binasının Haziran ayında tamamlanacağını ve yaz aylarında taşınma işlemlerinin gerçekleşeceğini anlattı. İlk dönemde yeni hizmet binasının yüzde 70'ini tamamladıklarını hatırlatan Başkan Menderes Türel, tesislerin kendisinden sonra çürümeye terk edilmesini eleştirdi.


İŞTE HİZMET TURU


Antalyaspor Eğitim Tesisleri

 Makine İkmal Binası

 Meltem yağmursuyu hattı

 Yeni hizmet binası

 Kızıltoprak-Yenigün yağmursuyu hattı

 Nekropol-Doğugarajı Projesi

 Süleyman Demirel Bulvarı yağmursuyu hattı

 Altınova Yolu

 Raylı sistem çalışmaları

 EXPO-Kundu Yolu



Sabah Akdeniz


Geri Dön