28 / 03 / 2024

AOÇ'deki cami inşaatı için durdurma kararı alındı!

AOÇ'deki cami inşaatı için durdurma kararı alındı!

Mahkeme, 1. derece SİT alanı olan Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yapılması öngörülen cami projesini ' planlama ilkelerine ve imar mevzuatına uygun olmadığı ' gerekçesiyle iptal etti...



Ankara 6. İdare Mahkemesi, 1. derece SİT alanı olan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisindeki Gazi Üniversitesi Hastanesi'nin önünde yapılması tasarlanan cami inşaatı planlarını, 'planlama ilkelerine ve imar mevzuatına uygun olmadığı' gerekçesiyle iptal etti. 


MİMARLAR ODASI DAVA AÇMIŞTI 

Radikal'in haberine göre; cami inşaatı Mimarlar Odası tarafından yargıya taşınmış, Gazi Üniversitesi de plana karşı çıkıp davaya müdahil olarak, caminin, hastanenin acil servisinin önüne yapılacağı için giriş çıkışları aksatacağı ve sağlık hizmetini engelleyeceği gerekçesiyle itirazda bulunmuştu. Projeye ilişkin konuşan Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Atatürk Orman Çiftliği alanında, Büyükşehir Belediyesi'ne karşı kazanılmış bir davamız daha oldu. Yer seçimi halkın camiye erişebileceği bir alanda değildi. Ben bildiğimi okurum mantığındaki Büyükşehir Belediyesi makamında bulunan Melih Gökçek, bu tutumundan vazgeçmeli ve işi uzmanlarına danışmalıdır" dedi. 


Sözcü


Geri Dön