26 / 04 / 2024

Apartman dairesinde müzik aleti çalınması yasak mıdır?

Apartman dairesinde müzik aleti çalınması yasak mıdır?

Komşuluk Hukuku çerçevesinde apartman dairesinde müzik aleti çalınması yasak mıdır? Apartman dairesinde müzik aleti çalmanın sınırları ve saatleri nelerdir? İşte komşuluk hukuku kapsamında yer alan esaslar...



Apartman dairesinde müzik aleti çalınması yasak mıdır?

Site veya apartman dairesinde kat maliki ya da kiracıların kanun kapsamında yer alan "komşunu rahatsız etme" ilkesine özen göstermeleri şart.


Bu doğrultuda apartmanda veya sitede yapılabilecek ve yapılamayacak işler, apartman ve site yönetim planlarında uyulması gereken kurallar kapsamında belirtiliyor. Eğer yönetim planında dairede müzik aleti çalınması yasaklanmışsa, bu yasağa uyulması gerekiyor.


Yasağa uymayan kişiler, yönetime şikayet edilebiliyor. Yönetim ise kendisine gelen bu şikayet neticesinde ilgili kişiye uyarıda bulunuyor. Yasağa uymama durumunun devam etmesi sonucunda ise, yönetim bir tutanak hazırlayarak mahkemeye şikayet edebiliyor.


Eğer, yönetim planı kapsamında apartman dairesinde müzik aleti çalınması hususu yasaklanmadıysa, bu eylemin yine komşuluk hukukuna dayanarak, "apartman gürültü saatleri" içerisinde yapmaları gerekiyor.


Komşuyu rahatsız edecek derecede ve saatlerde müzik aleti çalınması sonucunda da yine yukarıda belirtilen işlemler yapılıyor. 


Öncelikle, yönetim bir uyarıda bulunuyor. Uyarıya rağmen rahatsızlığın devam etmesi sonucunda apartman yönetimi bir tutanak hazırlayarak mahkemeye şikayet duyurusunda bulunabiliyor.



Apartman gürültü saatleri!
Apartman tadilat saatleri!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön