26 / 04 / 2024

Apartman yönetim kurulundan istifa dilekçesi!

Apartman yönetim kurulundan istifa dilekçesi!

Apartmana seçilen yöneticinin bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Apartman yöneticisi, isterse bu görevinden istifa edebiliyor. Peki, apartman yönetim kurulundan istifa dilekçesi nasıl yazılır? İşte dilekçe örneği..



Apartman yönetim kurulundan istifa dilekçesi!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetiliyor ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartı ile, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor.


Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenler.


Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlıyan bir sözleşme hükmündedir. 4142 Yönetim planında hüküm bulunmıyan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar bu kanuna  ve genel hükümlere göre karara bağlanır.


Apartmana seçilen yöneticinin bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Apartman yöneticisi, isterse bu görevinden istifa edebiliyor. Apartman yönetim kurulundan istifa etmek için bir dilekçe yazılması gerekiyor.


Apartman yönetim kurulundan isftifa dilekçesi şu şekilde sıralanıyor:


Sayı      :

Konu      :

Tarih     :


YÖNETİCİLİĞİN 

Unvanı      :

Adresi      :


YÖNETİCİNİN

Adı, soyadı   :

T.C. kimlik no   :

İstifa nedeni   : 

Tarih      :


Sayın ……….. / Sitesi / Apartmanı/ Bloğu Kat Malikleri Kurulu’na


………………………………………………………… nedenden / nedenlerinden dolayı …/…/….  Tarihindeki Kat Malikleri Kurulu’nda devir aldığım yöneticilik görevimden istifa ediyorum. Görev yaptığım dönem içindeki gelir ve gider rakamları ile yöneticiliğe ait diğer evraklar ile , Yöneticilik Defteri ve İşletme Defteri Sayın Kurulunuza sunulmaktadır  / sunulacaktır.  …/…/…. .


Saygılarımla



YÖNETİCİ            

Adı, soyadı, imzası, kaşe        

......................


KAT MALİKLERİ KURULU DİVAN HEYETİ / BAŞKANI 

Adı, soyadı, imzası

...................


Apartman yönetimi yönetmeliği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön