23 / 04 / 2024

Bina yönetiminden istifa dilekçesi!

Bina yönetiminden istifa dilekçesi!

Bina yönetiminin ve kat maliklerinin birbirlerine karşı yükümlülükleri var. Kat maliklerinin bunu yerine getirmemesi durumunda yönetim bir dilekçe ile istifa edebiliyor. İşte bina yönetiminden istifa dilekçesi...



Bina yönetiminden istifa dilekçesi!

Bina yöneticiliği ölüm, istifa veya görevden alınma ile boşalıyor. Kat malikleri yapılacak bir kurul toplantısında yeni bir yönetici seçerler veya istifa eden yöneticiyi yeniden seçebilirler.


İstifa eden yöneticinin yerine seçilen yönetici, seçildiği tarihten itibaren 1 yıl görev yapar. Ancak, Kat Mâlikleri Kurulu kararı ile, eski yöneticinin kalan süresi için de seçilebilir.


Kat Mülkiyeti Kanununa göre yöneticinin bazı görev ve sorumlulukları bulunuyor. Bunun yanı sırai kat maliklerinin de üzerine düşen yükümlülükler bulunuyor. Kanuna göre kat malikleri, üzerlerine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmezlerse, yöneticinin istifa edebileceği ve bu yüzden uğradığı zararın tazminini kat mâliklerinden isteyebiliyor.


Buna göre, kat mâlikleri yöneticinin ücretini veya kendi cebinden yaptığı masrafları ödemezlerse, yönetici istifa edebilir. Yöneticini, istifa ederken bir dilekçe yazması gerekiyor. Bina yönetiminden istifa dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:



ÖRNEK YÖNETİCİ İSTİFA DİLEKÇESİ


Sayı      :

Konu      :

Tarih      :



YÖNETİCİLİĞİN 


Unvanı      :

Adresi      :


YÖNETİCİNİN


Adı, soyadı   :

T.C. kimlik no   :

İstifa nedeni   : 

Tarih      :


Sayın ……….. / Sitesi / Apartmanı/ Bloğu Kat Malikleri Kurulu’na


………………………………………………………… nedenden / nedenlerinden dolayı …/…/….  Tarihindeki Kat Malikleri Kurulu’nda devir aldığım yöneticilik görevimden istifa ediyorum. Görev yaptığım dönem içindeki gelir ve gider rakamları ile yöneticiliğe ait diğer evraklar ile , Yöneticilik Defteri ve İşletme Defteri Sayın Kurulunuza sunulmaktadır  / sunulacaktır.  …/…/…. .


Saygılarımla



YÖNETİCİ            

Adı, soyadı, imzası, kaşe        

......................



KAT MALİKLERİ KURULU DİVAN HEYETİ / BAŞKANI 

Adı, soyadı, imzası,

...................



Bina yöneticisi nasıl seçilir?



Geri Dön