24 / 04 / 2024

Arapların Kanal İstanbul güzergahından metrekarelerce arazi aldığı ortaya çıktı!

Arapların Kanal İstanbul güzergahından metrekarelerce arazi aldığı ortaya çıktı!

Çılgın proje Kanal İstanbul güzergâhında projenin açıklanmasından sonra Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın da arazi satın aldığı ortaya çıktı. 



Çılgın proje Kanal İstanbul güzergâhında mülkiyet tartışmaları devam ederken bölgede Kuveyt Devleti vatandaşı iş insanı Wael N Y Alnusef’ın şirketinin 53 dönüm, Suudi Arabistanlı iş insanı Sulaıman Al Muhaıdıb’ın da 9 dönüm arazi satın aldığı ortaya çıktı. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) CHP’li Meclis üyesi Nadir Ataman “Nerdeyse bir arap kantonu kuruluyor. Kanal İstanbul’un etrafı rant pazarına dönmüş” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşı çıkmalara karşın yapılacağını açıkladığı çılgın proje Kanal İstanbul güzergâhında en çok merak edilen sorulardan biri de arazilerin kimlere ait olduğu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önceki gün yaptığı açıklamalarda “Kanal İstanbul güzergâhı üzerinde arsa rantına müsaade etmeyeceğiz. Daha önce hiçbir projede yapmadığımız gibi burada da bir arsa rantı söz konusu değildir. Arsa rantına asla izin vermeyiz, böyle bir durum yok” şeklinde konuşsa da  bölgede Körfez ülkesi yurttaşı Arapların metrekarelerce arazi aldığı ortaya çıktı. Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza da Kanal İstanbul projesi güzergâhında 44 dönüm arazi almıştı.

Arapların Kanal İstanbul güzergahından metrekarelerce arazi aldığı ortaya çıktı!

ARAZİ ALAN ALANA

Türkiye’de 2013 yılında Kuveyt Devleti vatandaşı iş insanı Wael N Y Alnusef, 100 bin TL sermayeyle Nour Alkhaır Gayrimenkul Turizm şirketini kurdu. İstanbul Başakşehir’de kurulan şirket 21 Aralık 2018 tarihinde Arnavutköy Yassıören köyünde “tarla” vasfında 53 bin 878 metrekare arazi satın aldı. Tapunun açıklama kısmına arazi alınırken “geliştireceği projeyi iki yıl içinde ilgili bakanlığın onayına sunma zorunluğu vardır” notu eklemesi de dikkat çekti. Ayrıca Suudi Arabistanlı iş insanı Sulaıman Al Muhaıdıb’ın da Kanal İstanbul güzergâhında arazi aldığı ortaya çıktı. Al Muhaıdıb Sazlıbosna köyünde tarla vasfında 9 bin 500 metrekarelik araziyi 2015'te edindi. Al Muhaıdıb’ın güzergâhta başka araziler de aldığı belirtildi. Kanal İstanbul projesinin hayata geçmesi halinde güzergâhta yapılacak yeni imar planlarıyla arazilerin değerinin kat ve kat artacağı belirtiliyor.

‘ARAP KANTONU KURULUYOR’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Nadir Ataman duruma tepki vererek “Kanal İstanbul’u uzatalım. Arap yarımadasına bağlayalım. O kadar arsa toplamışlar, rahat gidip gelsinler. Kanal İstanbul için ‘İstanbul’un kent nüfusunu oraya çekerek kent rahatlatılacak’ derken işin aslı Arap nüfusu kastediliyormuş. Kanal Araplar tarafından işgal altında. Nerdeyse bir Arap kantonu kuruluyor. Kanal İstanbul’un etrafı rant pazarına dönmüş. Adı ‘ranta giden kanal’ olsa daha iyi olur” dedi.

 

Kanal İstanbul için kim ne dedi? 

Kanal İstanbul'un ÇED raporu yayınlandı!

Kanal İstanbul bölgesinde ranta geçit yok!


Geri Dön