27 / 04 / 2024

Arapların Türkiye yatırımları devam edecek!

Arapların Türkiye yatırımları devam edecek!

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Bürosu temsilcisinin katılımıyla, DEIDIN şirketi Türkiye'deki Arap yatırımlarının başarısını kutladı.



Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Bürosu temsilcisinin de katılımıyla, DEIDIN şirketi Türkiye'deki Arap yatırımlarının başarısını kutladı. DEIDIN Genel Müdürü Almeqdad AlSulami, "Bugün, sizin varlığınızla birlikte, kuruluşumuzdan bu yana gurur duyduğumuz başarı sürecini, Araplar ve Türkler olarak işbirliğiniz, desteğiniz ve güveninizle var olan bu başarıyı tamamlıyoruz" diye konuştu.

İstanbul Elite World Europe’da DEIDIN şirketi “ 2019’daki Arap yatırımının Türkiye’deki başarısı” başlıklı keyifli geçen bir tören gerçekleştirildi.

İki yeni DEIDIN kuruluşunun açıldığının duyurulduğu, Türkiye'deki emlak ve yatırım pazarındaki son gelişmeleri, yatırımcıları destekleyecek son Türk yasalarını ve 2019 için uzmanların beklentilerinin vurgulandığı bu akşamda DEIDIN başarılı ortaklarından bazılarına da ödülleri takdim edildi.

Gerçekleştirilen törene, Körfez Ülkeleri Türkiye Cumhuriyeti Yatırım Ofisi Temsilcisi Dr. Mustafa Göksu ile çok sayıda Arap ve Türk iş adamı, yatırımcı ve saygın Türk şirket yetkililerinin katıldı.

DEIDIN Genel Müdürü Sayın Almeqdad AlSulami konukları selamlayarak başladığı konuşmasında, yatırımcılar için Türk devleti tarafından sağlanan imkanlar ve destekler için Türkiye Başkanlığı Yatırım Ofisine özel teşekkürlerini sundu ve Türkiye devletinin topraklarında yapılan yatırımlar içi sağladığı kolaylıkları anlattı ve misafirler huzurunda şöyle konuştu:

“Bugün, sizin varlığınızla birlikte, kuruluşumuzdan bu yana gurur duyduğumuz başarı sürecini, Araplar ve Türkler olarak işbirliğiniz, desteğiniz ve güveninizle var olan bu başarıyı tamamlıyoruz.

Türkiye iyi ülke ekonomisinde gücünü kanıtlayan ve süper güçlerin rekabetinde öncülük eden bir tuğla olmaya çalıştı ve yüksek büyüme oranını elde ederek ilk yirmi ülke arasına girmeyi başardı.

Güçlü altyapı, nitelikli insan gücü, devlet teşvikleri ve Türkiye'nin ayrıcalıklı konumu ve Türk hükümetinin zorluklarla ve ekonomik baskılarla yüzleşmedeki esnekliği ve tecrübesi." yatırımcı güvenini arttırarak yatırımcılar ve girişimciler için bir destinasyon haline getirmesini sağladı."

DEIDIN Genel Müdürü, Türk olmayan yatırımcılara kolaylık ve imkanlar sağlamak amacıyla DEIDIN şirketi ile bir Türk bankası olan Türkiye Finans arasında işbirliği anlaşması imzaladığını söyledi.

DEIDIN Genel Müdürünün konuşmasından sonra Körfez Ülkeleri Türkiye Cumhuriyeti Yatırım Ofisi Temsilcisi Sayın Dr. Mustafa Göksu’nun konuşması ile devam etti. 

Dr. Mustafa Göksu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin, Türkiye'deki ticari sistemler için Türkiye'deki yatırım fırsatlarını teşvik etmekten sorumlu olan ve Türkiye'ye girmeden önce, sırasında ve sonrasında yatırımcılara yardım sağlamaktan sorumlu olan resmi kurum olduğunu söyledi.

Yatırım Ofisi ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na doğrudan raporlar vererek yatırımları Türkiye'de daha fazla ekonomik ilerlemeye teşvik etmekten sorumlu olduğunu söyleyen (Yatırım Ofisi) temsilcisi Türkiye Devletinin yatırımcılara sağladığı tüm olanakları da anlattı.

Daha sonra Konya ili Türk parlamentosunun eski Milletvekili ve Uluslararası Hukukçular Derneği'nin kurucu üyesi olan Türk Yatırımcılar Birliği'nin başkanı ve DEIDIN'nin hukuk danışmanlığını yapan sayın Hüsnü Tuna yatırım alanındaki yeni Türk yasaları hakkında bir konuşma gerçekleştirerek, Türkiye'nin geçtiğimiz yıllarda güçlü yapısal değişiklikler geçiren ülkelerden biri olduğunu ve bu ülkenin pek çok uzman tarafından bir dönüşüm süreci olarak tanımlanan aşamaya dönüşümüne yol açtığını söyledi. 

Verilen aranın ardından, Türk yazar ve gazeteci Hamza Tekin konuşmasını gerçekleştirdi, Türkiye ekonomisini çökertmek için yapılan bazı planlarından ve Türk idaresinin bunu nasıl akıllıca ele aldığına değindi. Türkiye'nin gelecekteki ekonomik beklentileri hakkında açıklamalar yapan TEKİN, Türkiye'nin ekonomisinin parlak bir geleceğe sahip olduğunu söyledi. Türkiye’nin 2018-2019 döneminde Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) içinde en hızlı büyüyen ekonomilerden biri haline geldiğini ve yıllık ortalama yüzde 5.0'lik gerçek bir GSYİH büyüme oranıyla (OECD) 2017 yılında Avrupa Birliği'ne göre dünyanın en büyük (13) ekonomisi ve beşinci en büyük ekonomisi (PPP GSYİH) olduğunu belirtti, aynı zamanda son 15 yılda 193 milyar ABD doları doğrudan yabancı yatırımı (TCMB) destekleyen işletme bazlı bir ekonomi olduğunu vurguladı ve ardından, DEIDIN icra Müdürü Sayın Abdullah Diarbakerli, DEIDIN'in Türkiye'de gerçek bir arayıcı olmayı hedefleyen emlak ve yatırım piyasasında lider şirketlerden biri olduğunu söyledi.

DEIDIN’nin 2018’de çeşitli anlaşmalar imzaladığını, çeşitli hizmetler sunduğunu, yatırımlarını genişlettiğini, yatırımcıları ve iş mükemmelliğini desteklemek için mekanizmalar geliştirdiğini söyledi. Şirketin (DEIDIN) 2018'in ikinci yarısında (100 milyon) Türk Lirası değerinde yatırım yaptığını belirterek, başarı ortaklarına, özellikle Türkiye Finans Bankası ve DEIDIN ekibine teşekkür etti.

 


Geri Dön