18 / 04 / 2024

Arenamega açıldı!

Arenamega açıldı!

Küçükçekmece 'de ArenaMega 'nın açılışı yapıldı, Arenamega'nın muhteşem sahnesi, mimarisi, dünyaya örnek teşkil edecek ışıklandırma sistemiyle bu eserin Türkiye'nin önemli bir sanat merkezi olması bekleniyor...




Başbakan Tayyip Erdoğan dün istanbul'da Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapılan gösteri ve sanat merkezi ArenaMega'nın açılışını yaptı. Erdoğan törende şu mesajları verdi: 

 Küçükçekmece bir çamur deryasıydı. Belediye Başkanı olduğum zamanda burada mesafe alınamıyordu. O zaman biz üzerimize düşeni yapıyorduk ama ilçe belediyelerinde sıkıntılar yaşıyorduk. Bugün burada muhteşem bir eserin açılışını hep beraber yapıyoruz. Şu anda şu eserin benzeri yok. 

 Muhteşem sahnesi, mimarisi, dünyaya örnek teşkil edecek ışıklandırma sistemiyle bu eser Türkiye'nin önemli bir sanat merkezi olacak. 


 35 bin kapasiteli bir salonun içindeyiz. Burası Avrupa'nın en büyük sahnesi. 

 Açılışını yaptığımız kamu ya da özel sektör yatırımlarında maalesef her şey birbirine karıştığı için zorlanıyoruz. Türkçe hassasiyetini kaybettik. 

 Eserlerimize isim koyarken yokluğunu ve yoksunluğunu hissetmeyeceğimiz bir tarihimiz var. Kültür diyoruz o da Türkçe değil. Hadi onu da 'Türkçeleşmiş Türkçe' olarak kabul ediyoruz. İthal kelimelerle Türkçemiz mahvedildi. 

 Bir büyük esere isim koyarken başka dillere ihtiyaç duymadan kendi dilimizi yaşatacak bir anlayışı sürdürmemiz lazım. Bugün açılışını yaptığımız eserine ismiyle müsemma olsun 'ArenaMega' yerine daha bizden bir isim düşünülmesini de sizlerin takdirilerine sunuyorum. 


"MİLLET BİZE 'GİT' DERSE GİDERİZ

 Türkiye'nin istikametini milli irade belirler. 

 Bizi daha güçlü kılacak bir sır söyleyeyim mi? Bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız ve büyük Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz 

 Bu millet manşetini sandıkta kendisi atmıştır 

 Millet eğer bize 'git' derse boynumuz kıldan incedir, gideriz. Millet 'kal' derse milletin emanetini de namus bilir son nefesimize kadar koruruz. 


MARMARAY'DA TEST SÜRÜŞÜNÜ YAPACAK

İki kıtayı birbirine bağlayan ve asrın projesi olarak adlandırılan Marmaray'da, ilk test sürüşünü bugün Başbakan Erdoğan yapacak. Erdoğan, Ayrılıkçeşme'den Kazlıçeşme'ye kadar olan 13.5 kilometrelik bölümde ilk sürüşü gerçekleştirecek. sı planlanıyor. 29 Ekim'de açılacak olan Marmaray'ın 5 istasyonunun her biri ayrı konsepttle dekore edilecek. Erguvanlarla renklendirilecek. 


'KARAMSAR OLMAYACAĞIZ'

"Allah özellikle zulüm altında, işkence altında inleyen tüm Müslümanlara dayanma gücü nasip eylesin. Buruk bir ramazan yaşadık. Şunu da biliyoruz ki her karanlık gecenin mutlaka aydınlık bir sabahı vardır. Sabrın sonu mutlaka zaferdir. Asla karamsar olmayacağız. Rabbim bir Musa zaferini bizlere müjdeleyecektir."



Sabah


Geri Dön