25 / 04 / 2024

ArenaPark'dan Halkalı'ya yüzde 20'lik katkı!

ArenaPark'dan Halkalı'ya yüzde 20'lik katkı!

İstanbul'da doğru konumlandırılmayan birçok AVM sıkıntılı günler yaşarken, Halkalı'da iki yıldan bu yana hizmet veren ArenaPark, bölgesine değer katıyor. Açıldığı ilk yıl 7.6 milyon, ikinci yılında da toplam 8.9 milyon kişiyi ağırladı...





İstanbul'da doğru konumlandırılmayan birçok AVM sıkıntılı günler yaşarken, Halkalı'da iki yıldan bu yana hizmet veren ArenaPark, bölgesine değer katıyor. Açıldığı ilk yıl 7.6 milyon, ikinci yılında da toplam 8.9 milyon kişiyi ağırlayan ArenaPark'ın, etrafından bulunan konut projelerinin değerini de yüzde 20 civarında artırdığına dikkat çekiliyor. 



Tema Park projesi ile İstanbul'un eğlence merkezlerinden biri olması beklenen Küçükçekmece Atakent, geliştirilen konut projeleri ile Avrupa Yakası'nın Ataşehir'i olarak konumlandırılan gelişim bölgelerinden biri. 


Bölgedeki potansiyeli gören Artaş inşaat da bundan iki yıl önce, mahalle tipi ArenaPark AVM'yi bölgede faaliyete geçirmişti. ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi, faaliyette olduğu iki yılda mağaza karmasını oturtarak bölgedeki varlığını sağlamlaştırmayı başardı. Yoğun rekabet ortamına rağmen ziyaretçi sayısını her yıl artıran ArenaPark, ilk yıl 7.6 milyon kişiyi, geçen yıl da toplam 8.9 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Halkalı'da AVM konseptini oturtmayı başaran ArenaPark'ın otopark alanında önümüzdeki haftalarda Buğday Derneği, Küçükçekmece Belediyesi ile birlikte bir organik pazar da kurulması planlanıyor. 2 bin 500 m2'lik alanda Pazar günleri açılacak olan bu pazarın da ilgi görmesi bekleniyor. 


200 BİN KİŞİLİK POTANSİYEL 


Türkiye'nin en nitelikli konut projelerinin bulunduğu ve yaklaşık 200 bin kişinin yaşadığı Küçükçekmece Atakent'in ilk ve tek alışveriş merkezi olduklarını söyleyen ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Muhsin Erkoç, ArenaPark'ın açıldığı tarihten bu yana çevresindeki konutların değerini yüzde 20 civarında artırdığını söylüyor. 


Erkoç, "Bulunduğumuz lokasyon, her geçen gün gelişmekle birlikte, İstanbul'un gözde yaşam alanları arasında önlerde yer alıyor. Zengin marka karmamız ve insan yapısına uygun mimari yapımız sayesinde alışveriş merkezimiz büyük ilgi görüyor" diyor. Her geçen gün artmakla birlikte ArenaPark'ı hafta içi 2022 bin, hafta sonu ise 30-35 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Muhsin Erkoç şöyle devam ediyor: "Ziyaretçilerimiz genellikle karı-koca çalışıyor ve belli bir gelir seviyesinin üzerinde yaşıyor. Bu bölgede yaşayanların ortak özelliği 40 yaş altı, üniversite mezunu olmaları ve özel sektörde yönetici ya da firma sahibi pozisyonunda çalışmaları. Yani AVM kültürü olan ve alışveriş yapma alışkanlıkları oturmuş bir kideye hitap ediyoruz. Bıı nedenle AVM'de geçirilen zaman, ziyaretçi sayısının alışverişe dönüş oranı ve sepet ortalaması Türkiye'deki pek çok AVM'den daha yüksek." Alışveriş programlan olan Trend Card sayesinde ziyaretçilerinin AVM'ye ne sıklıkla geldiğini ve ne kadar alışveriş yaptığını rahatlıkla inceleyebildiklerini belirten Erkoç, buna istinaden yaptıkları analizlere göre ziyaretçilerinin ayda ortalama 9.8 kere yani haftada 2.45 kere ArenaPark'tan alışveriş yapüğı sonucuna ulaştıklarını söylüyor. Türkiye'nin TL ile kiralanan AVM'lerinden biri olduklarına dikkat çeken Erkoç, kurların yükseldiği son dönemde her AVM'nin kendi hikayesini yazdığını, birçoğunun döviz kurlarını sabitlediğini söylüyor. Kendilerinin TL ile kiralama yapmalarına rağmen bazı kiracılarından kurları sabiüeme talebi de aldıklarına işaret eden Erkoç şöyle devam ediyor: "Kiralarımızın TL ile olmasına rağmen bazı kiracılarımız bize kurları sabitleme talebiyle geldiler. Biz de onlara "muhasebenizin gözünden kaçmış zaten TL ile kiralama yapıyoruz" diyoruz. Ancak başka AVM'lerin F.uro kurunu 2.3, 2.5 TL'de, doları da 1.4 ve 1.6 TL'de sabitledikleı ini de duyuyoruz." 



ZAMANI NEREDE HARCIYORUZ? 


Mahalle tarzı açık AVM olması ile dikkat çeken Arena Park'ta en çok vakit geçirilen mekanların kafeler olduğuna işaret eden Erkoç şöyle devam ediyor: "Mimari yapımız, bünyemizde bulundurduğumuz mağazalarımız ve eğlence merkezlerimizle birlikle alışveriş ve yaşam merkezi olarak hizmet veriyoruz. Ziyaretçilerimizin diğer AVM'lere oranla AıenaPark'ta daha uzun zaman geçirdiklerini gözlemliyoruz. Yaptığımız analizlerde ve belirli aralıklarda gerçekleştirdiğimiz anketlerde ziyaretçilerimizin açık havada kafe ve restaurantlanmızda vakit geçirdiğini tespit ettik. 

Ayrıca eğlence alanlarımız olan 10 salonlu site sinemaları, 8 hattan oluşan strike bovvling, 3.000 metrekare alanda hizmet veren Star Park'ta ziyaretçilerimizin uzun zaman geçirdikleri yerlerin başında geliyor." Ziyaretçilerin sıklıkla alışveriş yaptıkları mağazaları da açıklayan Erkoç, "8 bin 500 metrekarelik alanda hizmet veren hipermarketimiz Tesco Kipa ve 3 bin metrekarelik alanda hizmet veren elektronik mağazamız Teknosa'nın yanı sıra giyim ve ayakkabı mağazalarımız da büyük ilgi görüyor" diyor. 



YENİ MARKALAR GELİYOR 



100 mağazanın bulunduğu ArenaPark'ın yüzde 100 doluluk oranıyla çalıştığını ifade eden Muhsin Erkoç, "Sırada bekleyen firmalara belirli kriterleri gözönûnde bulundurarak zamanı gelince yer veriyoruz" açıklamasını yapıyor, ikinci yıllarında ArenaPark'a yeni giren markalar olduğunu da anlatan Erkoç mağaza karmalarını da şöyle özetliyor: "Spor giyimde Adidas, kadın giyimde Ekol ve Love My Body, iç giyimde Dagi, ayakkabıda Bambi, genç giyimde LTB, mutfak araç gereçleri sektöründe Schafer merkezimizde yerini aldı. Yeni katılan Benzin Cafe, Çöpçü, İstanbul Steakhouse ve Alp Karadeniz Pidecisi ile birlikte yeme-içme alanında daha da güçlendik." 



EKONOMİST


Geri Dön