16 / 04 / 2024

Arhavi-Hopa eski tüneli güçlendiriliyor!

Arhavi-Hopa eski tüneli güçlendiriliyor!

Karadeniz Sahil Yolunun Arhavi – Hopa kısmının eski bağlantı yolu olan ve Doğu Karadeniz’in en eski tünellerinden olan tünelde çalışmalar hızla devam ediyor.




Karadeniz Sahil Yolunun Arhavi – Hopa kısmının eski bağlantı yolu olan ve Doğu Karadeniz’in en eski tünellerinden olan tünelde çalışmalar hızla devam ediyor.  Arhavi – Hopa Tüneli Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bünyesinde yüklenici firma tarafından yapılan güçlendirme çalışmaları sürüyor.


Tünelin Hopa tarafından 64 metre uzatılması çalışmalarında sona gelindi. Ardından tünel içerisindeki ve giriş çıkışlardaki deformasyondan kaynaklı tahribatın giderilmesi için güçlü çelik konstrüksiyonlar kullanılarak ve aynı zamanda tünelin tamamında enjeksiyon sistemiyle beton nüfuz ettirilecektir.


 Karadeniz Sahil Yolunun tamamlanmasıyla birlikte yoğun ulaşım sağlanmasa da özellikle her iki ilçe arasındaki bağlantı yolu olduğu için bölge ticari ve özel araçlar kullanmaktaydı. Yaklaşık 6 ay gibi sürede tamamlanması beklenen tünelin eskisinden çok daha güçlü ve modern havalandırma ve aydınlatma sistemleri yapılmış halde hizmete sunulmuş olacak.



Arhavi Belediyesi



Geri Dön