19 / 04 / 2024

Artvin-Hopa Cankurtaran Tüneli ne zaman açılacak?

Artvin-Hopa Cankurtaran Tüneli ne zaman açılacak?

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, yazılı önergesi ile Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik'e Artvin-Hopa Cankurtaran Tüneli'nin açılış tarihini sordu..



Artvin-Hopa Cankurtaran Tüneli ne zaman açılacak?


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin-Hopa Cankurtaran Tüneli'nin açılışına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularının Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik tarafından cevaplandırılmasını istedi.


Bayraktutan önergesinde "29 Ekim 2010 tarihinde temelini attığınız Artvin - Hopa Cankurtaran tünelinin temel atma töreninde dönemin Ulaştırma Bakanı bugünün Başbakanı sayın Binali YILDIRIM yapmış olduğu konuşmada "... böylece sizlerin yarım asırlık hasretinizi sona erdiriyoruz. Ferhat’ın Şirin ile buluştuğu gibi bu tüneller Hopalılar Borçkalılar ile, Artvinliler, Arda hanlılar ve Erzurumlularla buluşacak. 


Artvin’in kaderini üç yıldan kısa bir süre sonra bu tünel bitecek ve Türkiye’nin en uzun olma özelliğini taşıyacak” diyerek konuşmanın sonunda 910 günde tamamlanması gereken projenin daha erken tamamlanabilmesi için projenin yüklenici firma temsilcileri Bilal Çelik ve Esat Ulu’vu kürsüye çağırarak firma temsilcileri ile pazarlık yapmış ve tünelin iki vıl iki avda tamamlanması sözünü aldığı bütün kamuoyunun bildiği bir gerçektir." dedi.


"Bırakın iki yıl iki ayda normal süresi olan 910 günde bile tamamlanmayan projenin yapımı gecikmiş tünel henüz trafiğe açılmamıştır. Temel atma töreninin üzerinden 6 seneyi aşkın bir zaman geçmiş olmasına rağmen tünel henüz tamamlanamamıştır." şeklinde açıklamalarda bulunan Bayraktutan konu ile ilgili 3 yazılı soru önergesi bir Meclis Araştırma Önergesi verdiğini ama resmi mercilerden henüz bir cevap alamadığını dile getirdi. 


Artvin Kamuoyunun bu yılan hikayesine dönen süreç hakkında bilgi beklediğini ifade eden Bayraktutan "Sanırım konu ile ilgili Ulaştırma Bakanı ve Başbakan’ın bilgisi olmadığı için yazılı soru önergelerini cevaplayamadı. 


Ulaştırma Bakanı ve Başbakan Cankurtaran Tüneli hakkında bilgisi yoksa Avrupa Birliği Bakanının bilgisi olacağı düşüncesiyle yazılı soru önergemi cevaplamanızı rica edeceğim." diyerek bu bağlamda "Artvin - Hopa Cankurtaran Tüneli ne zaman açılacaktır? Cankurtaran tüneli bugüne kadar neden açılmamıştır? Bu gecikmenin nedeni ve sorumlusu kimdir?" diye sordu.


Artvin-Hopa Cankurtaran Tüneli TBMM gündeminde!




Geri Dön