19 / 04 / 2024

Arnavutluk'ta depremzedeler güvenli binalara yerleşiyor!

Arnavutluk'ta depremzedeler güvenli binalara yerleşiyor!

Arnavutluk'ta meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremin ardından yaralar sarılıyor. Depremzedeler eşyalarıyla bölgede bulunan otellere veya daha güvenli binalara yerleşiyor.



Arnavutluk'ta salı günü sabah saatlerinde 6,3 büyüklüğünde meydana gelen depremde Dıraç ve kapsamında başlatılan arama kurtarma çalışmalarında bu zamana kadar 45 kişiye ulaşılırken hala enkaz altında kalanlar olabileceği düşünülüyor.

Arnavutluk ta depremzedeler güvenli binalara yerleşiyor!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sokakta kalanlar için de Dıraç'ın birkaç bölgesinde çadırlar kurulurken, bu zamandan itibaren çadırlarda kalan depremzedeler, otel veya diğer güvenli binalara yerleştiriliyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından Dıraç'ın Thumane ilçesinde arama kurtarma çalışmaları sona gelinirken, Dıraç'ın diğer bölgelerinde başta Türkiye olmak üzere farklı ülkelerden gelen ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmalarına devam ediliyor.

Arnavutluk ta depremzedeler güvenli binalara yerleşiyor!

"Ev yaşanmaz hale geldi"

Dıraç'ın merkezine yakın Kenete kentinde sahada incelemeler gerçekleştiren AA ekibi, birkaç binanın kısmen yıkıldığını, bazılarının yan yattığını, birçoğunun kullanılamaz halde olduğu ortaya çıktı. 

Dıraç merkezinde bulunan 10 katlı bir binadaki hasarı ve bina sakinlerinin eşyalarını dışarı çıkardığı anlar ortaya çıktı.

Arnavutluk ta depremzedeler güvenli binalara yerleşiyor!

Binanın altıncı katında yaşayan Dıraçlı Aida Ballabani, AA muhabirine yaptığı Türkçe açıklamada, depreme evde yakalandıklarını ve şok yaşadıkları ortaya çıktı.

Ballabani, "Hala şoktayız. Deprem sonrasında gördüğünüz gibi ev yaşanmaz hale geldi. Hala kendimize gelemiyoruz. Önemli olan çocuklarımız kurtuldu, biz kurtulduk, hayattayız. Allah'a şükrediyoruz." dedi.

Arnavutluk ta depremzedeler güvenli binalara yerleşiyor!

Doğal afet durumu ilan edildi

Bölgede küçük artçı sarsıntıların yanı sıra dün 5,6 ve bugün 5,1 büyüklüğünde 2 deprem daha oluştu.

Deprem sonrasında ülke genelinde 40 kişi hayatını kaybederken, 750'den fazla kişi yaralandı.

Bakanlar Kurulu tarafından verilen kararla, deprem nedeniyle başkent Tiran ve Dıraç'ta 30 günü geçmeyecek süreyle doğal afet durumu açıklandı.

Arnavutluk ta depremzedeler güvenli binalara yerleşiyor!

Yardım eli uzatan ilk ülke Türkiye oldu

Dün gece Dıraç'ın plaj bölgesinde yer alan otel enkazında incelemeler yapan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türkiye'nin yaptığı yardımların unutulmayacağını açıkladı.

Büyükelçilik, AFAD, TİKA, Kızılay gibi kurumlarıyla Türkiye, depremi sonrasında Arnavutluk'a yarım eli uzatan ilk ülke oldu.

AFAD ekipleri arama kurtarma çalışmalarına başlanırken, TİKA depremzedelere battaniye ve gıda yardımı yapıyor. Türk Kızılay da Türkiye'den yola çıkan TIR'ların Arnavutluk'a ulaşmasıyla depremzedeler için 120 civarında çadır kuracak.

Diğer yandan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta'nın, Arnavutların en önemli milli bayramı olan "28 Kasım - Bayrak ve Bağımsızlık Günü" dolayısıyla düzenleyeceği devlet resepsiyonunu iptal ettiği kaydedildi.

Otel enkazının altında bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Dıraç şehrinde yıkılan binalarda, plaj bölgesindeki bir otel de bulundu.

Otel sahibinin, deprem anında resepsiyon görevlisi 54 yaşındaki Sotiraq Mısha'nın dışarı çıkamadığını haber vermesi üzerine arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Arnavutluk ta depremzedeler güvenli binalara yerleşiyor!

Cep telefonu sinyali incelendi

Arama kurtarma çalışmalarına devam ederken Arnavutluk'un ilgili birimleri tarafından Mısha'ya ait cep telefonunun en son enkazın da bulunduğu bölgeden sinyal verdiği incelendi.

Durum üzerine çalışmalarına yoğunlaştıran arama kurtarma ekipleri, depremden yaklaşık 57 saat sonra Mısha'nın cansız bedenine ulaştı.

Arama kurtarma ekipleri tarafından ambulansa konulan Mısha'nın cenazesi, daha sonra morga kaldırıldı.

Mısha'nın yakını olduğu öğrenilen bir kişi cenazenin ambulansa konulduğu sırada fenalaşıp bayıldı.

Söz konusu kişi, UMKE ekiplerinin ilk müdahalesi sonrasında ambulansla hastaneye götürüldü.

Arnavutluk depremi İstanbul depremini tetikler mi?


Geri Dön